Siófok  16.1  •  3.4 kn       

Keszthely  14.9  •  7 kn       

Balatonfüred  15.8  •  6.1 kn       

Balatonboglár  16.2  •  3.3 kn       

Orfű  15  •  2 kn       

Velencei-tó  17  •  9.9 kn       

Tiszafüred  13.8  •  8.5 kn       

Mályi-tó  13.4  •  8.9 kn       

2024. május 07., kedd

A Lisa nyerte a Bankár Kupát

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Jubileumát ünnepelte a Bankár Kupa, a piaci szegmensek számára megrendezésre kerülő vitorlás futam a kilencszeres Kékszalag-győztes Litkey Farkas rendezésében.

A Lisa nyerte a Bankár Kupát

Idén a Budapest Bank Lisa nyerte meg a versenyt, ezzel új bank vehette át a Bankár Kupa győztesének járó serleget.

A szombati napon a Biztosítási Kupa mezőnyének tagjai versenyeztek egymással a Balatonkenese előtti vízterületen kijelölt pályán. Két futamra került sor, az első gyenge délkeleti szélben zajlott, majd rövid szünettel következett a mások, kissé élénkebb, dél-nyugati szélben. Mindkét futamot a Classica nyerte meg a Metlife színeiben, Bakóczy Róbert kormányozásával. A Bankár Kupa és a Lízing Kupa mezőnye vasárnap csatlakozott a Biztosításiakhoz, és szinte mindegyik ismert, és a vitorlás sportban meghatározó hajó részt vett a futamon. Éppen ezért a rendezőség ilyenkor handicap-es rajtot határoz meg, vagyis a leggyorsabbak rajtolnak legutoljára. A gyenge szélben  taktikus, izgalmas versenyt vívtak a résztvevők. A győztes a Budapest Bank Lisa lett Vándor Róbert kormányossal, a második a hétszeres világbajnok, Majthényi Szabolcs által kormányzott Ganz Danubius a Raiffeisen színeiben, a harmadik pedig a Takarékbank hajója, a Nagymedve Ember Sándorral. Soponyai Géza most próbálta ki először versenykörülmények között az új Infiniti vitorláját, és mivel még össze kell szokniuk egymással, a Bankár Kupa leginkább csak az ismerkedésről szólt az Avatar legénysége és a vitorla számára. A handicap jól működött, a sztár hajók közé több kisebb sebességű vitorlás is befurakodta magát,  míg a Principessa, a Trinity Sypeedy, a Sirocco (amelyen egyben a névadó szponzor, a BROKERNET és az UNIQA képviselői is vitorláztak), a Nemere II, a Gardazzurra, illetve a katamaránok leginkább egy jót edzettek. Az elrajtolt 51 hajóból 44 fejezte be a kánikulai melegbe fulladt versenyt.

Bővebb információ

 Bemutatkoztak a nagykövetek Előző

Bemutatkoztak a nagykövetek

Conseuro a bajnok a Dragonok között Következő

Conseuro a bajnok a Dragonok között