Siófok  16.6  •  4.4 kn       

Keszthely  14.9  •  9 kn       

Balatonfüred  16.3  •  13.9 kn       

Balatonboglár  16.8  •  5.1 kn       

Orfű  12  •  6 kn       

Velencei-tó  16.1  •  7 kn       

Tiszafüred  18.9  •  3.4 kn       

Mályi-tó  20.7  •  7 kn       

2024. május 03., péntek

A remény hal meg utoljára …

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Hosszadalmas egyeztetéseket és tárgyalásokat követően eljött az időpont, amikor azt kell mondani, hogy vége. A Lellei Vitorlás Egylet és az LVE Konzorcium BL Apartments & Yachtclubbal kapcsolatos sajtóközleményét az alábbiakban olvashatják.

A remény hal meg utoljára …

Tisztelt Vitorlázók!

A Lellei Vitorlás Egylet és az általa szervezett konzorcium befejezte az egyeztetéseket a CIB Bank és a Recovery Kft. képviselőivel a BL Apartments & Yachtclub üzemeltetésével kapcsolatban. Az LVE és a bank álláspontja a bérleti díj vonatkozásában nem közelíthető egymáshoz, álláspontunk szerint a tulajdonos elvárásai teljesen irreálisak.  Az LVE Konzorcium üzemeltetési ajánlata magas összegű bérleti díjat és annak előre fizetését is tartalmazta, amely a tulajdonos részére maximális pénzügyi garanciát jelentett volna. Sajnáljuk, hogy ezen utolsó, bérleti konstrukcióban történő üzemeltetésre vonatkozó próbálkozásunk nem járt eredménnyel és kénytelenek vagyunk azt a tényt elfogadni, hogy egyesületünk báziskikötője véglegesen bezár.

Köszönjük a sailing.hu fórumlátogatóinak a türelmet, melyet a Balatonlelle témájú fórum, kérésünkre történő felfüggesztése kapcsán tanúsítottak.

A Lellei Vitorlás Egylet a jövőben is változatlan formában szervezi tagjai vitorlássport tevékenységét, megrendezi minőségi szakmai regattáit. Az LVE kiemelt szerepvállalással vesz részt a Somogy Megyei Vitorlás Szövetség munkájában és az új helyszínekkel bővülő Yardstick Trophy Nagyhajós Kupasorozat szervezésében.

 

A Lellei Vitorlás Egylet és az LVE Konzorcium képviseletében:

dr. Bodnár Imre és Temesfői Zénó

Javul a helyzet a Balatonon Előző

Javul a helyzet a Balatonon

Éles hangvételű levélváltás Következő

Éles hangvételű levélváltás