Siófok  25  •  3.5 kn       

Keszthely  21.9  •  4 kn       

Balatonfüred  24.6  •  2.6 kn       

Balatonboglár  25  •  4 kn       

Orfű  24  •  4 kn       

Velencei-tó  24.5  •  4.5 kn       

Tiszafüred  25.6  •  5.1 kn       

Mályi-tó  25.1  •  2.8 kn       

2024. július 28., vasárnap

Belo Hispániában járt

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A hazai rendezésű Micro Magic Európa Bajnokságon már jól látható volt, sokáig nem bírja versenyzés nélkül, de azt nem gondoltuk volna, annyira elcsüggedt, hogy nekivág egy 2400 kilométeres autótúrának, hogy versenyezzen. Lássuk, Ő hogy élte át a Spanyol MM Bajnokságot.

Belo Hispániában járt

Beliczay Péter beszámolója:

Nos, vannak nagyon hülyék, akik egy két napos verseny kedvéért leautóznak 2400 km-t, ahelyett, hogy felülnének egy repülőre és pár óra alatt elmennének céljukig. Én is ilyen hülye vagyok, lévén irtózom a repüléstől.

 

Már a kenesei MM EB-n elhatároztam, hogy ha törik, ha szakad ide el kell mennem. Az ide jelen esetben a spanyolországi Altea városát jelenti, alig 130 km-el Valencia alatt.  A gondolatot tett követte és lőn november végén itt is vagyok. Nagyon hosszú, mintegy 27 óra autózás után sikerült ezt a 2400 km-t megtenni.  Nem is nagyon szeretek most vezetni, bár még vissza is kell jutnom Magyarországra.

Na szóval, hogy a témánál maradjak, az idei spanyol bajnokság talán a legerősebb MM verseny az EB után. És úgy gondoltam megérdemlem.  Itt is vagyok. Túl a két napon. Elég szerencsétlenül, mivel a verseny a vitorlázás rendszerében zajlott. Vagyis nyolc selejtező futam ugyan abban a csoportban, majd az igy kialakult arany, ezüst és bronz csoportokban annyi ami belefér. Sajnos amennyire örültem ennek annyira  az elején, komolyan rá is faragtam emiatt a végén.

Jól kezdődött. Éppen A rig, nekem. A mezőny nagy része már B-re vált. Nyerem a csoportom futamát, majd egy hat és egy második hely után kicsit elfogy a lendület meg a szél és két rosszabb hely következik. Ez még nem let volna baj, de elromlott a kormányszervóm. Illetve csak vizes lett a csatlakozás egyik lába és meghülyült . De persze mire ezt kiderítem, vége a selejtezőknek. Sajnos csak az ezüst csoport jut így. Szomorú is vagyok. Az első ezüst csoportos futamomon látszik is nem találom a helyem. Örülök, hogy tízben vagyok….  Mellesleg egész nap borult hideg, szeles idő van. A végére már esik is. 

Másnap kiderül az idő, napsütés és igen kelllemes,- számomra mindenképpen az- hőmérséklettel. Megjön szög egyenesen más irányból a szél és fúj is. Megint inkább B, nekem A teteje. Villámgyors vagyok ebben az időben. Ez elég is. Nyerem az ezüst csoportot, de azért ez összetettben csak a 19. helyre elég. Kár. Bőven lehetett volna jobb is…

Jus mormorandus:

 

Péntek és szombat este is szervezett vacsorát tálalt a házigazda. Pénteken nem írta, szombaton ugyanakkor jelezte, hogy 30 Euro lesz. Pénteken kicsit ezért lehúzás szagú volt az esemény.  Ilyen érzésem többször volt más helyeken is azon kívűl a Manjana szellem is időnként kiverte a biztosítékot nálam. 

 

 

Ennek ellenére az étkek igen finomak voltak. Halat, vadat és mi jó falat…….

Mosmá csak haza kéne jutni……

Yardstick Trophy média Előző

Yardstick Trophy média

MM Mikulás Kupa videó és eredmények Következő

MM Mikulás Kupa videó és eredmények