Siófok  25  •  3.5 kn       

Keszthely  21.9  •  4 kn       

Balatonfüred  24.6  •  2.6 kn       

Balatonboglár  25  •  4 kn       

Orfű  24  •  4 kn       

Velencei-tó  24.5  •  4.5 kn       

Tiszafüred  25.6  •  5.1 kn       

Mályi-tó  25.1  •  2.8 kn       

2024. július 28., vasárnap

Pánik indul …

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Mi lesz most? A választ még senki nem tudja. Az érintettek reménykednek, hogy van még megoldás és nem zár be a BL Apartments & Yachtclub. Egyenlőre viszont rémisztőnek látszik a helyzet. Közlemény, levél, nyilatkozat ...

Pánik indul …

CIB sajtóközlemény:

Több hétig tartó helyzetelemzés, értékelés és a BLYC kikötő zavartalan működésének biztosítására irányuló erőfeszítéseket követően a CIB Bank döntést hozott a balatonlellei kikötő jövőbeni működtetésével kapcsolatban.

Tekintettel arra, hogy a létesítmény nem képes bevételein keresztül saját költségeit fedezni, a CIB üzleti döntése értelmében a kikötő és a szállodakomplexum azonnali hatállyal bezár, és nem nyit ki a következő szezonban. A CIB a hajótulajdonosokat hivatalosan értesítette a fejleményekkel kapcsolatban.

A 2010/2011-es téli időszakra vonatkozóan azok a tulajdonosok, akik hajójuk tárolására vonatkozó szerződéssel rendelkeznek az új fenntartóval, a parton tárolhatják hajóikat 2011. március 31-ig.
Azok a tulajdonosok, akik nem tudták igazolni a CIB felé, hogy (1) szerződésben álltak a korábbi üzemeltetővel, illetve (2) a szolgáltatásért fizettek a korábbi üzemeltetőnek, 2010. december 15-ig kaptak haladékot a kikötőből való távozásra. A CIB semmilyen díjat nem számolt fel a szerződéssel nem rendelkező tulajdonosoknak a kikötő (fentiekben megjelölt határidőig tartó) használatáért.

Mindezek mellett a CIB dolgozik azon, hogy megtalálja a legmegfelelőbb megoldást a kikötő és szállodakomplexum közép- és hosszú távon fenntartható és transzparens üzemeltetésére vonatkozóan.
A CIB jogi lépéseket is számításba vesz azon korábbi és jelenlegi felekkel szemben, akik a fenti létesítményen keresztül a CIB számára anyagi veszteséget okoztak.


Budapest, 2010. november 18.
    Kiadta
CIB Bank Zrt.

Levél a Hotel Aquarius Kft-től:

Tisztelt Hajótulajdonos!

 A Hotel Aquarius Kft., mint a BL Yachtklub kikötő-ingatlan bérlője ezúton tájékoztatja Önt, hogy az ingatlan tulajdonosának, a Recovery Ingatlanhasznosító  Kft döntése értelmében a BL Yachtklub a mai naptól nem üzemel kikötőként és előreláthatólag a 2011. évben sem fog kikötőként üzemelni, ezért a 2011. évi vitorlás-szezon vonatkozásában kikötőhely bérleti szerződést nem áll módunkban kötni Önnel. 

 Tekintettel arra, hogy hajójának partra daruzása már megtörtént, a Hotel Aquarius Kft., az ingatlan tulajdonosa utasítása alapján, 2011. március 31. napjáig vállalja hajójának parton történő tárolását, amennyiben erre vonatkozóan szerződést köt társaságunkkal legkésőbb 2010. november 30. napjáig.

 Kérjük tájékoztatásunk szíves tudomásulvételét.

Tisztelettel:

Hnatyszyn György ügyvezető

Hotel Aquarius Kft. képviseletében

Németh Balázs közleménye:

Tisztelt Fórum Olvasó Hajóstársak!

A Club Aliga normális esetben nem használja kommunikációs csatornaként az internetes fórumokat, de a kialakult helyzetben az alábbi közleményt vagyunk kénytelenek közzétenni:

„Sajnálattal értesültünk róla, hogy minden korábbi tanácsunk és ellenérvünk ellenére a Hotel Aquarius Kft. a mai napon kiküldte a BL Yachtclub bérlői részére a kikötő bezárásával, a hajók kidaruzásával és téli tárolásával kapcsolatos közleményeket. Mint a BL Yachtclub kikötőjének üzemeltetésére korábban a Hotel Aquarius Kft. által felkért szakmai partner, ezzel a teljességgel szakmaiatlan döntéssel nem tudunk azonosulni, ezért a Hotel Aquarius Kft. és köztünk lévő szóbeli megállapodást azonnali hatállyal felmondani kényszerültünk.

Október és november hónap során - szóbeli megegyezések alapján - segítséget nyújtottunk az alábbiakban:

 a kikötő átvétele a korábbi üzemeltetőtől,
 a kikötő átvilágítása, problémák feltárása,
 hiányzó kikötő engedélyek beszerzése,
 hosszabb távon fenntartható üzleti modell és hozzá tartozó üzleti terv elkészítése,
 kapcsolattartás a meglévő bérlőkkel a kialakult helyzet kezelése és a jövő érdekében,
 a téli kidaruzás megszervezése,
 alapszintű kikötői szolgáltatás a szerződésünk megkötéséig.

Az elmúlt időszakban a munkánk során kollégáimmal Kenyeres Mártival, Schalkhammer Imrével folyamatosan a bérlői támadások kereszttüzében voltunk. De ezt felvállaltuk, mert tudtuk, hogy a válságmenedzselés egyrészt ezzel jár, másrészt bíztunk benne, hogy a 2011-es évben az általunk nyújtott üzemeltetés - amire igazából a korábbi felkérés szólt! - majd a negatív felhangokat elnémítja. Sajnos erre úgy tűnik már nem lesz lehetőségünk. Mi hosszú távú üzemeltetésre vállalkoztunk - mert ehhez értünk - nem pedig bezárásra!

Emellett óriási presztízs veszteség továbbá a részünkről, hogy szintén megbízói felkérésre, november 6-án kiálltunk a bérlők elé és tájékoztattuk őket a kidaruzás tulajdonos által szabott feltételeiről, amit most a tulajdonos - akinek a jogi képviselője szintén ott volt az eseményen - a bérlők egy bizonyos csoportja kapcsán egyoldalúan módosít. Ennek teljesítését sem morálisan, sem pedig a frontvonalban lévő kollégáimat féltő felelős vezetőként, felvállalni nem tudom.

A bérlők részére a rossz hír helyszínen való közlését így átengedjük az új üzemeltetőnek vagy a tulajdonosnak. Egyúttal a kikötő alapszintű működtetését is átadjuk, annyi segítséggel, hogy amíg megfelelő embereket nem találnak a feladatra, esetleges időjárási vészhelyzet esetén ott leszünk, hiszen egyrészt hajós emberek lévén, minket a szóban adott ígéretek köteleznek, másrészt szeretjük és féltjük a hajókat.

Nem tisztem a meghozott tulajdonosi döntést üzleti szempontból minősíteni, hiszen minden tulajdonos szíve-joga, hogy döntsön a vagyontárgyai sorsáról. Ugyanakkor csodálkozásomat kell kifejeznem, hogy az általunk a 2011-es évre letett, konzervatív számításokon nyugvó, ám operatív szinten még így is pozitív eredményt előrejelző üzleti terv ellenére is, a tulajdonos a bezárás mellett döntött.”

Németh Balázs
igazgató
Club Aliga
info@clubaliga.hu

Színtiszta Balaton Előző

Színtiszta Balaton

 A BLYC Saga, avagy kikötés kockázatokkal Következő

A BLYC Saga, avagy kikötés kockázatokkal