Siófok  13.3  •  2.7 kn       

Keszthely  12.9  •  9 kn       

Balatonfüred  13  •  3.5 kn       

Balatonboglár  13.3  •  4.4 kn       

Orfű  14  •  3 kn       

Velencei-tó  14.7  •  5.6 kn       

Tiszafüred  16.7  •  2.1 kn       

Mályi-tó  13.4  •  2.2 kn       

2024. május 03., péntek

Optimist csapatbajnokság - Zánka

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Szeptember 25-26 között került megrendezésre immáron hetedik alkalommal a legifjabb vitorlázók, az optimist versenyzők csapatbajnokságára.

Optimist csapatbajnokság - Zánka

Az általunk kevésbé alkalmazott versenyzésforma, - melyben körmérkőzések során mérik össze tudásukat a négyfős csapatok - rendkívüli élmény a fiatalok számára, akik élvezik az új kihívás adta különféle taktikái fogások kipróbálásának lehetőségét. Az idei évben a júniusra kiírt versenyt szél hiányában szeptemberre halasztotta a rendezőség, melyre 10 csapat adta le nevezését.

A vasárnapi viharos szél miatt a tervezett 9 körmérkőzésből csak 8-at sikerült lebonyolítani, ebből hetet szombaton, ideális körülmények között, 3 beaufort erősségű keleti szélben, valamint egyet vasárnap, amikor is a futamok végén már a 30 csomót is elérte a viharos szél ereje, melyben azonban kiválóan helyt állt minden csapat. Minden egyes kör 5 futamból állt, melyeken egy-egy csapat mérte össze tudását, így összesen 40 futamon állhatott rajthoz minden induló a Zánka előtti vízterületen elhelyezett négyszög alakú pályán.

Az élen a BYC 1-es számú csapata, azaz Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor, Vadnai Jonatán és Varga Dániel végzett a RIVE és KJAVSE közös csapata, azaz Pálmai Zsolt, Péch Lóránt, Cséby Flóra Hanna és Szalai Kóta előtt. A dobogó legalsó fokára a Kereked csapata, Bonifert Péter, Huber Péter Lél, Szilasi Farkas és Szilasi Fábián állhatott fel, míg különdíjat, a legfiatalabb csapatnak járó elismerést a RIVE 2-es számú csapata vehette át.

A két napos regattán kiváló taktikai csatáknak, nagyszerű csapatjátéknak és komoly harcnak lehettek tanúi az érdeklődők, s a lelkes szülők, akik egyben odaadó lelkesedéssel segítették is a rendezőség munkáját a regatta lebonyolításában.

Bécihez látogat a YST Előző

Bécihez látogat a YST

YS CsB 2010 – FELHÍVÁS! Következő

YS CsB 2010 – FELHÍVÁS!