Siófok  13.3  •  5.7 kn       

Keszthely  12.9  •  4 kn       

Balatonfüred  12.9  •  6.1 kn       

Balatonboglár  13.3  •  8.7 kn       

Orfű  11  •  7 kn       

Velencei-tó  14.3  •  5.4 kn       

Tiszafüred  10  •  8.9 kn       

Mályi-tó  10.2  •  5.9 kn       

2024. május 13., hétfő

Wossaláék vezetnek az EB-n

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Négy futam után - egy kormánytörés ellenére is - vezet az Európa-bajnokságon az AUDI-RAMADA Sailing Team: Wossala György, Vezér Károly és Németh Péter

3 kontinens, 10 nemzet, 25 csapata versenyez a franciaországi La Trinité sur Mer-ben, a Soling Nyílt Európa-bajnokságon. Az Európa-bajnokság 9 futamra van kiírva, előreláthatólag pénteken lesz végeredmény.

Vasárnap rendezték a próbafutamot melyet viharos szélben a Wossala-Vezér-Németh összetételű magyar AUDI-RAMADA Sailing Team fölényesen megnyert. Hétfőn máre két éles futamra került sor, mérsékelt észak-északkeleti szélben ragyogó napsütésben. Az AUDI-RAMADA Team nagy küzdelemben, egy második és egy első hellyel állt az élre.

Kedden eleinte erős, majd fokozatosan gyengülő keleti, majd délkeletire forduló szélben két további futamot rendeztek. Az első futamban a magyar AUDI-RAMADA Team fölényesen vezetetett, majd a kormányrúd egy fordulónál eltört és emiatt jelentősen visszaestek. A 15-18-ik helyről a futam végére sikerült felküzdeniük magukat az 5-ik helyre és a második futamban az ideiglenesen megerősített kormánnyal 4-ik helyezést értek el.

Az argentin csapat az első futam megnyerése után a második futamban nagyot hibázva csak a 10-ik helyen tudott befutni, így az AUDI-RAMADA Team továbbra is az élen állva várja a holnapi folytatást.

Mivel a sorozat kilenc futamra van kiírva és az üldöző boy nem túl jelentós pontkülönbséggel követi a magyarokat, a hátralévő öt futam még rendkívüli izgalmakat ígér.

Az Európa/bajnoki címért folyó küzdelem az eddigi eredmények alapján a magyar, a német, a szlovén, és a két holland egység között fog eldőlni, de a végeredménybe beleszólhat a bőszeles szakaszokban rendkívül gyors dán csapat is. Holnapra a mieinknek kedvező erős szelet jósol a meteorológia.

Eredmények négy futam alapján

Fotókiállítás nyílt a BL-ben Előző

Fotókiállítás nyílt a BL-ben

Laser felnőtt és junior VB - második nap Következő

Laser felnőtt és junior VB - második nap