Siófok  16.1  •  5.2 kn       

Keszthely  20.9  •  3 kn       

Balatonfüred  15.9  •  5.6 kn       

Balatonboglár  21.1  •  4.9 kn       

Orfű  21  •  6 kn       

Velencei-tó  17.8  •  5.2 kn       

Tiszafüred  16.7  •  2.4 kn       

Mályi-tó  17.9  •  2.4 kn       

2024. május 20., hétfő

Laser Európa Kupa - Wolfgangsee

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Szokatlanul kis létszámú mezőny gyűlt össze a Laser Európa Kupa 7. fordulóján.

A 14 fordulóból álló versenysorozat  7.  versenyén kis létszámú mezőnyök álltak rajthoz mind a három hajóosztályban. Legkevesebben a laser 4.7 osztályban neveztek a regattára, itt csak 20 hajó versenyzett, s standardban is csupán 32 hajó gyűlt össze. Legnépesebb létszámmal a laser radiál mezőny rendelkezett, ahol 50 fiatal tette próbára tudását.

Hazánkat radiálban három, laser 4.7-ben pedig egyetlen versenyző, Hirschler Ludovika képviselte, aki az összesített lista 5. helyén végzett a lebonyolított három futam során, mellyel megszerezte a női győzelmet. Laser radiálban legeredményesebben Hegedűs Fanni szerepelt, aki az összesített 12. helyezésével bronz érmet szerzett a női mezőnyben. Mátyás Viktor egy korai rajtja és még egy gyengébb futama miatt a lista 24. helyezéséig jutott, - hiába szelte át harmadik helyen a célvonalat az utolsó futamon - így azonos ponttal zárta a versenyt Korchmáros Kristóffal.

A regattán végig nagyon gyenge, instabil szél fújt, ami kevés futam lebonyolítását tette lehetővé, s azok is igen nehézkesen zajlottak le. Ludovika és Fanni eredménye azonban szépen cseng, ami kárpótol bennünket a kis létszám és kevés futamszám miatt is.

Laser radiál eredmények
 
Laser 4.7 eredmények

F5-E OB eredmények Előző

F5-E OB eredmények

Új szakemberek az MVSZ kommunikációjában Következő

Új szakemberek az MVSZ kommunikációjában