Siófok  13.3  •  5 kn       

Keszthely  9.9  •  4 kn       

Balatonfüred  13  •  2.6 kn       

Balatonboglár  13.3  •  5.4 kn       

Orfű  12  •  3 kn       

Velencei-tó  10.7  •  4.9 kn       

Tiszafüred  8.3  •  2.8 kn       

Mályi-tó  12.7  •  1.2 kn       

2024. április 28., vasárnap

A NaturAqua nyerte a 42. Kékszalag T-Mobile Nagydíjat!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Rendkívül izgalmas befutót láthatott a füredi mólóra kilátogató több ezer néző, akik éjjel várták a gyenge szélben óriási csatát vívott élmezőnyt.

A NaturAqua nyerte a 42. Kékszalag T-Mobile Nagydíjat!

A minden várakozásnál gyengébb szeles, és így hosszúvá nyúlt Kékszalag győztese Roland Gaebler kormányos és Nyári Zsolt taktikus csapata egy Ventilo 28 M2 típusú katamaránnal, a NaturAqua-val. Éjjel egy óra ötven perckor értek a célba, tehát csaknem tizenhét órára volt szükségük a pálya teljesítéséhez.
 
Az utolsó egy óra hihetetlen izgalmakat hozott az első helyért vívott küzdelemben. A tihanyi cső után a NaturAqua és a Litkey Farkas kormányozta, a Budapest Bank-Sagemcom által szponzorált KataMadár fej-fej mellett haladt a füredi cél felé. Az utolsó néhány kilométeren azonban a frissülő szélben ismét előtűnt az Extrem40-es katamarán Roman Hagara olimpiai bajnokkal és Wossala Györggyel. Az utolsó néhány száz méteren Farkasék belecsúsztak egy szélmentes zónába, és így negyedik helyre estek vissza, az utolsó pillanatban még a Kica is megelőzte őket. Az első négy helyezett hajó mind többtestű, és ezen a hosszú versenyen mindössze néhány percen belül érkeztek be a célba. Az első egytestű hajó a Raffica libera lett Király Zsolttal, akit kis lemaradással követett Rauschenberger Miklós a Principessaval.
 
Befutó:
1. Naturaqua (Ventilo 28-as katamarán – Roland Gaebler) 16 óra 49 perc 29 másodperc
2. Audi Ramada Sailing Team (Extrem 40-es katamarán – Roman Hagara és Wossala György) 16:52:16
3. Kica (Extrem 40-es katamarán, Bartha András) 16:52 56
4. Budapest Bank-Sagem (41 lábas katamarán – Litkey Farkas) 16:56:28
5. Raffica (Libera – Király Zsolt) 17:07:57
6. Principessa (Libera - Rauschenberger Miklós) 17:11:38
 
A mezőny nagy része még mindig a keszthelyi bója felé halad. Hajnali fél 4-ig nagyjából 60 hajó hagyta el, ami azt jelenti, hogy a versenyzők 90%-a még mindig keleti irányba halad a Balatonon. A vitorlázók a gyenge szél mellett az óriási szúnyog invázióra is panaszkodnak, úgy tűnik, hogy az idei Kékszalag igazi embert próbáló küzdelemmé alakult.
 
További információk: www.kekszalag.hu

Rekordszámú 623 nevező a 42. Kékszalag T-Mobile Nagydíjon Előző

Rekordszámú 623 nevező a 42. Kékszalag T-Mobile Nagydíjon

Beszámoló a győztestől Következő

Beszámoló a győztestől