Siófok  22.4  •  10.9 kn       

Keszthely  22.8  •  13 kn       

Balatonfüred  22.2  •  7 kn       

Balatonboglár  23.4  •  10.1 kn       

Orfű  24  •  6 kn       

Velencei-tó  25.6  •  11.1 kn       

Tiszafüred  22  •  7.7 kn       

Mályi-tó  23.4  •  8.1 kn       

2024. április 28., vasárnap

A névadó nyerte a XIV. BROKERNET-UNIQA Bankár Kupát

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

2010. május 30-án immáron 14. alkalommal szálltak hajóba a bankárok Balatonkenesén a BROKERNET-UNIQA Bankár Kupán.

A névadó nyerte a XIV. BROKERNET-UNIQA Bankár Kupát

A 11.00 órakor kezdődő rajtnál alig-alig fújdogált a szél, de a csaknem egy órás rajteljárás végére kicsit frissült, így ha lassan is, de végül mind az 51 hajó összesen 450 versenyzővel a fedélzetén elrajtolt. A népes mezőnyben ott vitorlázott számos balatoni „nagyvad”:  a Sponsor Wanted Király Zsolttal a kormánynál, Rauchenberger Miklóssal a Principessa, a BROKERNET-UNIQA Lisa pedig Vándor Róbert irányította. A klasszikusok közül itt volt a Nemere II, Sirocco, Tramontana, Kishamis. A rohanógépek számára kedvezett az igen szeszélyes időjárás, így a rövidített pályán rendezett versenyt a BROKERNET-UNIQA nyerte meg a Sponsor Wanted  és a Erste Ingatlanlízing Asso 99 hajója előtt, melyet Dercsényi András kormányzott. A Principessa pedig éppen csak lecsúszott a dobogóról, de a handicap rendszer szerint ők rajtoltak a legkésőbb, így a gyenge szélben nem tudták behozni a hátrányukat.

Úgy látszik immáron hagyománnyá vált, hogy az Bankár Kupa mezőnyét eláztatja az eső, mert idén sem maradtak szárazon a csapatok. Bár nem volt erős szél, azonban a Gardazurra árboca a befutó előtt néhány száz méterrel kettétört, így ők nem tudták befejezni a versenyt. A többi egység azonban sikeresen teljesítette a Balatonkenese-Balatonalmádi-Balatonkenese rövidített túraverseny távját. A bankárokhoz vasárnap csatlakoztak a Biztosító Kupa résztvevői is, akik már szombaton két pályaversenyt futottak.

A két napos X. jubileumi BROKERNET-UNIQA Biztosítási Kupán 13 egység indult. Szombaton magabiztos vitorlázással két futamgyőzelemmel az ERSTE Biztosító Szépfy Márton kormányzásával állt az élen, őket követte az AIM hajó kormányánál Sáfián László, majd a harmadik legjobbként a Független Biztosítási Alkuszok Szövetségének egysége  Kurucz Sándor vezényletével. Vasárnap a biztosítási kupás hajók mezőnyében másodikként befutó Erste Biztosító feltette az i-re a pontot és újra elhódította a Biztosítási Kupát, a második lett Független Biztosítási Alkuszok Szövetségének hajója, aki egyenletes teljesítményének köszönhetően három harmadik hellyel biztosította be magának az ezüstöt, az AIM-nek a bronz jutott, mert bár a pályaversenyek után biztos másodikként várták a mai folytatást, a túraversenyen szerzett 7. helyük a harmadik helyre volt elég.

Finn Masters VB végeredmény Előző

Finn Masters VB végeredmény

Bathó Péter lett a Laser-bajnok Következő

Bathó Péter lett a Laser-bajnok