Siófok  18.9  •  3.9 kn       

Keszthely  19.9  •  2 kn       

Balatonfüred  18.5  •  1.7 kn       

Balatonboglár  19  •  2.3 kn       

Orfű  17  •  6 kn       

Velencei-tó  21.3  •  5.7 kn       

Tiszafüred  14.4  •  1.1 kn       

Mályi-tó  20.7  •  2.9 kn       

2024. május 04., szombat

Ítéletidő a Balatonnál

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Balaton-parton piros riasztás lépett életbe: viharos szél, 110 km/órás széllökések, eső és hideg jellemzi a Magyar Tengert.

Ítéletidő a Balatonnál

A viharos szél  miatt vasárnap nem közlekednek a balatoni személyhajók, és átmenetileg a komp sem üzemel - tájékoztatta Széles János, a Balatoni Hajózási Zrt. ügyeletese az MTI-t vasárnap. A személyhajó-forgalom egész nap szünetelni fog, a kompjáratot azonban beindítják, ha a szélerősség csökkenése azt lehetővé teszi - tette hozzá.

Balatonfüreden az Évadnyitó vitorlásversenyt ugyan még sikerült megtartani, de Fonyódon már eleve elhalasztották a szombatra kiírt versenyt. A hétvégén rendezett balatonlellei Balaton Boat hajókiállítás is idő előtt bezárta kapuit a viharos időjárás miatt.

Menteni kellett egy vitorlás utasait.
Egy gyerek és két felnőtt volt azon a vitorláson, melyet este tíz óra után sikerült a partra vontatni Tihanyban. A bajba került hajó utasai annyira kimerültek, hogy Rupert sürgősségi mentőhajó vízimentői mentőautót hívtak a kikötőbe. A Balatonon jelenleg is 100-120 km/órás széllökésekkel tombol a vihar - közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.

Menteni indult hajót is menteni kellett a Balatonon.
A viharos erejű szél miatt szombat este és éjjel két vitorlást kellett kimenteni a Balatonról, ahol az egyik, öt órán át tartó mentésben egy vízirendőrhajó is bajba került. Horváth László, a Balatoni Vizirendészeti Rendőrkapitányság vezetője vasárnap az MTI-nek elmondta, hogy szombaton éjszaka 23 óra körül sikerült a vízimentőknek partra húzniuk azt a kisvitorlást, amelynek sodródásáról 18 óra után nem sokkal érkezett bejelentés. A hajón lévő három felnőttnek és egy gyereknek - akiket Tihanynál mentők vártak - az ijedtségen kívül nem esett bajuk.

Nem közlekednek a vonatok a Balaton déli partján.
A viharos időjárás miatt várhatóan délig nem közlekednek a vonatok a Balaton déli partján - közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel. A közlemény szerint a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vasútvonalon a vasúti pályára kidőlt fák folyamatosan rongálják a felsővezetéket. A vonatok helyett Balatonaliga és Balatonszentgyörgy között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat - közölték, hozzátéve: az átszállások és a hosszabb menetidő miatt az erre közlekedő vonatok utasai 35-40 perc késésre számítsanak.

Litkey Dennis Conner katamaránjával indul a Kékszalagon Előző

Litkey Dennis Conner katamaránjával indul a Kékszalagon

Vitorlás évadnyitó Füreden Következő

Vitorlás évadnyitó Füreden