Siófok  17.2  •  10.1 kn       

Keszthely  14.9  •  12 kn       

Balatonfüred  16.3  •  3.5 kn       

Balatonboglár  16.8  •  11.5 kn       

Orfű  14  •  7 kn       

Velencei-tó  18.1  •  7 kn       

Tiszafüred  19.9  •  6.6 kn       

Mályi-tó  22.9  •  6.8 kn       

2024. május 04., szombat

Winddance Sailing Team győzelem Csopakon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az idei év első ifjúsági ranglista versenyét Csopakon rendezték. Három nap alatt hét futamot sikerült megrendezni 17 egyesület 127 egységének és 155 versenyzőjének.

Winddance Sailing Team győzelem Csopakon

Az első versenynapon szélhiány miatt a versenyzők a parton múlatták az időt, a következő nap azonban megérkezett a várva várt szél. Gyönyörű időben, friss délnyugati szélben mérhette össze erejét a magyar ifjúsági vitorlázás krémje. Utolsó nap, szemerkélő esőben szálltak vízre a fiatalok, de a rajtra a szél elfújta az esőfelhőket.
 
Péch Fanni és Héjj Eszter a legjobb női egység
A 420-as hajóosztályban, Péch Fanni és Héjj Eszter technikájában jól látható volt, hogy végigdolgozták a telet külföldön. Többnyire a mezőny előtt vitorlázva magabiztosan versenyeztek. A tavaly még Laser 4.7-es lányok, nagyon szép vitorlázással végeztek a legjobb női egységként, az abszolút második helyen. Fejlődésük a szakma szerint elég intenzív, és ha így folytatják, akkor akár még feljebb is léphetnek.
 
Mint ismert, a Winddance Sailing Team egy olyan kishajós vitorlás csapat, melyet két, tehetséges fiatal hölgy alkot a 420-as hajóosztályban. Tagjai, Péch Fanni és Héjj Eszter, egyénileg kezdtek vitorlázni gyerekkorukban. 2009 őszén, hosszú távú céljaik megvalósítása érdekében, a szakma szerint nagyszerű párost alkotva kezdték megméretni magukat abban a kategóriában, ahonnan már csak egy lépés az olimpiai osztály, a 470-es. Rövid távú céljuk a magyar élmezőnyben vitorlázni, majd a legjobb női egységgé válni Magyarországon; a továbbiakban pedig olimpiai kvótát szerezni.

Egis-Kereked Kupa beszámoló Előző

Egis-Kereked Kupa beszámoló

Ne a sportot adóztasd! Következő

Ne a sportot adóztasd!