Siófok  18.9  •  3.9 kn       

Keszthely  19.9  •  2 kn       

Balatonfüred  18.5  •  1.7 kn       

Balatonboglár  19  •  2.3 kn       

Orfű  17  •  6 kn       

Velencei-tó  21.3  •  5.7 kn       

Tiszafüred  14.4  •  1.1 kn       

Mályi-tó  20.7  •  2.9 kn       

2024. május 04., szombat

Húsz éves a Spartacus Vitorlás Egylet

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

1988 novemberében a Budapesti Spartacus SC elnöke úgy gondolta, jobb lenne az egyik legeredményesebb szakosztályt, a vitorlázókat megszüntetni és a földvári telepet más célra használni.

 Húsz éves a Spartacus Vitorlás Egylet

A tagok a szakosztály vezetőjével, Karlovits Jánossal az élen, szülők, barátok, szimpatizánsok, sporttársak, minden követ megmozgattak, hogy a döntést megváltoztassák, de legalább is elodázzák. Másfél évnyi kemény küzdelem és kalandregénybe illő akciók után sikerült a létesítményt és a felszereléseket kivenni a Budapesti Spartacus kezéből és mód nyílhatott egy új egyesület megalapítására: 1990 március 14-én a Somogy Megyei Bíróság bejegyezte a Spartacus Vitorlás Egyletet, mint önálló sportegyesületet! A Spartacus név megtartása arra utal, hogy a Bp. Spartacus SC haladó hagyományait az új klub folytatja, a zászló színei pedig azt jelentik, hogy a félszigeten korábban működő egyesületeket: Királyi Magyar Yacht Club, Köztársasági Magyar Yacht Club, Magyar Automobil Club Vitorlás szakosztálya, Honvéd Vitorlázó Egyesület, Budapesti Honvéd Vitorlás Szakosztály, Balatoni Építők SE, Művész SE Vitorlás Szakosztály, Budapesti Spartacus SC Vitorlás Szakosztály (jog)elődnek tekinti. Az első közgyűlés 1990 március 16-án, egy csodaszép, reményeket keltő tavaszi napon, a Jogar Hotelben volt, ahol az OKISZ sportosztály, a telep addigi kezelője ünnepélyesen átadta a létesítményt az Egylet első elnökének: Gáspár Istvánnak. Az elmúlt húsz év bizonyította: meg tudtunk állni a saját lábunkon, büszkén tekinthetünk vissza történetünkre. Egyik legszebb hagyományunk a közös feltámadási vacsorával történő telepnyitás. Idén 20 szál gyertyát fújunk el az ünnepi tortán, remélhetőleg most is emlékezetesen, jó hangulatban. Minden klubtársunkat szeretettel várjuk április 3-án, Nagyszombat délután a közös fújásra. Addig is: HAJRÁ SZPARI !!!

Split Olympic Week Előző

Split Olympic Week

Hét szűk esztendő vár a Balatonra Következő

Hét szűk esztendő vár a Balatonra