Siófok  19.1  •  8.2 kn       

Keszthely  16.9  •  10 kn       

Balatonfüred  18.7  •  3.5 kn       

Balatonboglár  17.9  •  9.7 kn       

Orfű  15  •  9 kn       

Velencei-tó  20.1  •  6.3 kn       

Tiszafüred  21.5  •  6.6 kn       

Mályi-tó  24.5  •  7.7 kn       

2024. május 04., szombat

Egyre közelebb a rekord megdöntéséhez a Groupama 3 trimarán versenyhajó

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A cél változatlan: megkerülni a Földet, méghozzá gyorsabban mint 50 nap, 16 óra, 20 perc és 4 másodperc.

Egyre közelebb a rekord megdöntéséhez a Groupama 3 trimarán versenyhajó

A Groupama 3 timarán a világ leggyorsabb vitorlása cím birtokosaként idén január 19-én indult útjára, hogy kísérletet tegyen a Jules Verne kupa utoljára 2005-ben felállított rekordjának megdöntésére, amit Bruno Peyron és csapata ért el. Az eddigi szerencsés széljárásnak köszönhetően eddig nemcsak, hogy tartani tudják a tervezett sebességet, de még előnyre is szert tettek.

Frank Cammas és csapata az ausztrál partokat elhagyva, az erős dél-nyugati hátszélnek köszönhetően néhány nappal ezelőtt elérte egészen a déli szélesség 55. fokát, majd vitorlásával az uralkodó szélirány változásának megfelelően keletnek vette az irányt. A csapatnak mindeddig sikerült megtartania 370 mérföldes előnyét a világkörüli vitorlásverseny eddigi rekordtartója, Bruno Peyron Orange 2 hajójával korábban felállított idejével szemben.

A verseny következő szakaszának célja a még 3500 mérföldre keletre lévő Horn-fok elérése. A hétvégén a Csendes-Óceánon erős tomboló széllel találta szembe magát a Groupama 3 timarán csapata, de szerencsére továbbra is képes átlagosan 25-30 csomó sebességgel vitorlázni, amivel a tervek szerint tartani tudják ellenfelük ezen a szakaszon korábban teljesített részidejét.
 

Indul a Yardstick Trophy Előző

Indul a Yardstick Trophy

Indul a szezon: LVE RC Kupa Következő

Indul a szezon: LVE RC Kupa