Siófok  25  •  6.5 kn       

Keszthely  19.9  •  3 kn       

Balatonfüred  24.6  •  3.5 kn       

Balatonboglár  25  •  5.7 kn       

Orfű  26  •  4 kn       

Velencei-tó  25.3  •  8.2 kn       

Tiszafüred  25  •  9.6 kn       

Mályi-tó  25.1  •  7.3 kn       

2024. szeptember 01., vasárnap

Sok hűhó semmiért

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az MVSZ elnöksége hatályon kívül helyezte a 2/2009.10.27. sz határozatát és elfogadta az 1/2010.01.19. sz határozatot.

Sok hűhó semmiért

Az új rendelkezés már jobb, mint az októberi, de sajnos a tárgykörben felmerült problémákat nem oldja meg, kicsi az esélye a széleskörű konszenzus megteremtésének.
 
 
MVSZ elnökség 1/2010.01.19. sz. határozata
(6 igen, 1 nem, 4 tartózkodás)
 
Magyar Köztársaság területén rendezett vitorlás versenyek rendezésének feltételei

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) Elnöksége a sportról szóló 2004. évi I. törvényben, ill. az MVSZ Alapszabályában kapott felhatalmazás alapján 2010. január 20-i hatállyal az alábbiak szerint szabályozza a Magyar Köztársaság területén rendezett vitorlás versenyek rendezésének feltételeit. Ezzel egyidejűleg az MVSZ elnökségének 2/2009.10.27. sz. határozata hatályát veszti.
 
1. Vitorlás verseny (a továbbiakban: Verseny): vitorlás hajók részvételével zajló minden olyan rendezvény, amelyen a rendezvényre vonatkozó előírások és/vagy a résztvevő vitorlás hajók által ténylegesen folytatott gyakorlat alapján az ISAF „Vitorlázás Versenyszabályai” kerülnek alkalmazásra. A Magyar Köztársaság területén vitorlásverseny kizárólag abban az esetben rendezhető, ha szerepel az MVSZ tárgyévre kiadott hivatalos versenynaptárában.
 
2. Az MVSZ versenynaptár évente, a tárgyévet megelőző év december hónapjában kerül közzétételre. A Versenyek regisztrációjának határideje a tárgyévet megelőző október 15. A 2010-es versenyévadban rendezendő Versenyek regisztrációs határideje a jelen határozat betarthatóságának érdekében 2009. november 15.
 
3. Az MVSZ versenynaptárba történő felvétel feltétele a Verseny rendezője és az MVSZ között az MVSZ által rendelkezésre bocsátott szövegminta segítségével kötendő szerződés mindkét fél által történő aláírása. Ezen szerződés az alábbi alapelvek figyelembevételével kerül megfogalmazásra:
 
MVSZ vállalja:
- a Verseny hivatalos MVSZ Versenynaptárban és a MVSZ honlapján történő feltüntetését,
- az MVSZ Általános Versenyutasítás, az ISAF Versenyszabályok és MVSZ Versenyrendelkezések használatának engedélyezését,
- a Versenykiírás előzetes szakmai ellenőrzését,
- a Versenykiírás és a Versenyeredmények megjelenítését honlapján, ill. az MVSZ elektronikus hírleveleiben,
- az MVSZ VIHAR online nevezési rendszer használatának engedélyezését,
- az MVSZ által működtetett YS és/vagy ORC előnyszámítási rendszer használatának engedélyezését,
- versenybírók és igény esetén versenyrendezők, felmérők közvetítését,
- a Versenybíróság által hozott döntések elleni fellebbezések tárgyalását,
- a Versennyel kapcsolatos dokumentumok archiválását,
- igény, esetén, előzetes szerződéskötés alapján az MVSZ tulajdonában lévő eszközpark bérbeadását.
 
Rendező vállalja, hogy
- a Verseny az ISAF és a MVSZ előírásainak betartásával kerül kiírásra és megrendezésre, továbbá felelősséget vállal azért, hogy ezen előírásokat a Verseny résztvevőivel maradéktalanul betartatja,
- a Versenykiírást annak bármely formában történő közzétételét megelőzően, de legkésőbb a Verseny kezdetét megelőző 45.-ik napig az MVSZ titkárságára jóváhagyás céljára megküldi.
- a Verseny végeredményét és a napi eredményeket a Verseny utolsó futama ill. a napi futamok befejezését követő 24 órán belül elektronikusan megküldi a MVSZ részére az MVSZ honlapján történő közzététel céljából,
- betartja, ill. betartatja az ISAF és a MVSZ Reklámszabályzatából fakadó kötelezettségeket (hajók hirdetésviselési engedélyének ellenőrzése),
- az MVSZ fenti szolgáltatásainak ellenértékeként az MVSZ részére sportszolgáltatási díjat fizet. A díj mértékét és a fizetési feltételeket az MVSZ-szel kötelezően megkötendő szerződések tartalmazzák.
A díj a jelen határozat 1. sz. mellékletében meghatározott szabályok szerint kerül meghatározásra.
 
1. sz. Melléklet
Az MVSZ részére fizetendő díj mértéke:
 
1. Ifjúsági és Utánpótlás osztályok részére rendezett Versenyek után díj nem fizetendő.
 
2. Olimpiai osztályok részére rendezett Versenyek után díj nem fizetendő.
 
3. A fenti 1-2. pontokban nem szereplő Versenyek esetén a díj összege nevezett versenyzőnként 1 (egy) EUR. A díj a mindenkori magyarországi hivatalos pénznemben fizetendő. Amennyiben ez a magyar forint, úgy az átváltáskor az adott tárgyév február hónapjában legkorábban közétett MNB EUR/HUF árfolyam irányadó.
 
4. Szponzorált Versenyek esetében a 3. pontban meghatározott díj mértéke 20%-kal növelendő. Szponzorált Versenynek minősül minden olyan Verseny, ahol közvetlenül az adott Verseny támogatása érdekében bármilyen szponzor megjelenik a Verseny rendezőjének rendelkezésére álló bármely reklámfelületeken (parti infrastruktúra; kiadványok; web; versenykiírás; a rendezőség által kiadott logók/feliratok a hajókon, vagy a versenyzők ruházatán; bójákon; rendező motorosokon, stb.).
 
5. Amennyiben valamely Versenyen vegyesen indulnak a jelen melléklet 1-2. pontjában felsorolt osztályok és az ezen pontok hatálya alá nem eső „egyéb osztályok”, úgy a fizetendő díj csak az „egyéb osztályok” után számítandó. A YS, IMS ill. ORC előnyszámítási rendszerben értékelt hajók jelen szabályozás szempontjából „egyéb osztálynak” minősülnek.
 
6. Nevezési díj fizetésére nem köteles versenyzők (mocók) után a fenti díjat nem kell megfizetni.
A fenti díjak nem tartalmazzák a mindenkor hatályos adójogszabályok alapján esetlegesen fizetendő áfát.
 
A MVSZ a jelen határozat alapján beszedett díjakat elkülönített nyilvántartásban kezeli és kizárólag az utánpótlás nevelés céljaira fordítja. Az MVSZ egyben vállalja, hogy a jelen határozat alapján fizetendő sportszolgáltatási díj összegét az MVSZ által rendezett Versenyek után kiszámítja és a számított díjjal azonos összeget jóváírja az utánpótlás nevelés céljára elkülönített nyilvántartásban.

 MVSZ elnökségi határozatok - 2010.01.12. Előző

MVSZ elnökségi határozatok - 2010.01.12.

Kacsingatás a profizmus felé Következő

Kacsingatás a profizmus felé