Siófok  25  •  6.5 kn       

Keszthely  19.9  •  3 kn       

Balatonfüred  24.6  •  3.5 kn       

Balatonboglár  25  •  5.7 kn       

Orfű  26  •  4 kn       

Velencei-tó  25.3  •  8.2 kn       

Tiszafüred  25  •  9.6 kn       

Mályi-tó  25.1  •  7.3 kn       

2024. szeptember 01., vasárnap

Kiszabadult a Sail Bahrain legénysége

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Iránban december elején szabadon engedték egy vitorlás hajó 5 fős brit nemzetiségű legénységét.

Kiszabadult a Sail Bahrain legénysége

A férfiakat még novemberben a Forradalmi gárda tagjai tartóztatták le. Most az iráni hatóságok azért engedték szabadon őket, mert megbizonyosodtak róla, hogy nem szándékosan hatoltak be az iráni felségvizekre.
Az öt brit állampolgárt november 25.-én fogták el az iszlám köztársaság katonái. Azzal vádolták őket, hogy megpróbáltak illegálisan behatolni Irán területére. Az iráni külügyminisztérium szerint az ügy kivizsgálása után elfogadták a vitorlások magyarázatát, miszerint tévedés történt, és hajójukat a szél sodorta iráni felségvizekre. A hajó tulajdonosa, a Sail Bahrain vitorláscsapat vezetője szerint a brit versenyzők a propeller meghibásodása miatt sodorta a szél irányíthatatlanul Irán közelébe.
Az eset egy korábbi, 2007-ben történt incidensre emlékeztetett. Akkor az iráni hatóságok 15 brit tengerészt tartóztattak le. A britek szerint katonáikat iraki vizeken fogták el, míg a teheráni vezetés azt állította, hogy a brit tengerészek behatoltak az iráni felségvizekre. A 14 férfit és egy nőt 13 napig tartották fogva. Bántódásuk nem esett, de az iráni tévékben propaganda-célokra használták fel őket, ami kritikát váltott ki Nagy-Britannián kívül több más nyugati ország kormányától is.
 

Konzultációra hív a Szövetség Előző

Konzultációra hív a Szövetség

Balaton a béke szigete Következő

Balaton a béke szigete