Siófok  22.7  •  5.5 kn       

Keszthely  22.9  •  3 kn       

Balatonfüred  22.4  •  0.9 kn       

Balatonboglár  22.7  •  4.1 kn       

Orfű  24  •  6 kn       

Velencei-tó  23.1  •  5.9 kn       

Tiszafüred  20.2  •  4.8 kn       

Mályi-tó  23.8  •  3.7 kn       

2024. május 19., vasárnap

Optimistesek Spanyolországban

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A hétvégén rendezték meg a spanyolországi Vigo-ban az Atlantico Regattát, amelyen 8 nemzet 228 vitorlázója vett részt. A Spanyol Vitorlás Szövetség meghívására két BYC-es optimistes, Vadnai Benjámin és Gyapjas Balázs is rajthoz állhatott a versenyen. Perényi Miklós beszámolója.

„A meghívásnak köszönhetően „csak” vitorlát kellett vinniük, hajót és rudazatot ott kaptunk Pedrótól a verseny rendezőjétől. A szerdai utazást követően edzés volt, ahol spanyol, ír, angol, dán hajókkal edzhettünk. A verseny és az edzés résztvevője volt Carlos Robles is, aki az idei világbajnokság 10. helyezettje és a legjobb európai versenyzője volt. Az edzés nagyon jól sikerült, így bizakodva vártuk a folytatást. A versenyre 228 versenyző nevezett, a már megszokott trapéz pályát kellett teljesíteniük a résztvevőknek. Az első nap, pénteken csak egy futam volt, amiben Balázs jobban (13), Benji kicsit gyengébben (51) szerepelt. A második napon, szombaton sajnos szél hiányában nem volt futam, így az utolsó napra maradt a remény hogy egy sikeres versenyt zárjunk.
 
Vasárnap aztán borús, esős, szeles idő fogadott minket, amiben három futamot is lebonyolított a rendezés. A fiúk javuló teljesítményt mutattak, amit nagyon jó volt látni. Benji futamot is vezetett, végül második lett, Balázs pedig a jó átlagának és javuló futameredményeinek köszönhette összetettbeli jó helyezését. Összesen négy futamra került sor, ami így azt jelentette, hogy nincs kiejtő, pedig nekünk nagyon jól jött volna...
 
Sokat tanultunk és sok tapasztalatot szereztünk ebből a nemzetközi versenyből is. A díjkiosztó után a verseny rendezője gratulált a fiúknak és meghívást kaptunk a jövő évi versenyre is!”
 
Eredmények: (228 résztvevő)
18. Gyapjas Balázs (13,30,26,4,)
30. Vadnai Benjamin (51,39,2,2)

Horgászt mentettek a vízirendőrök Előző

Horgászt mentettek a vízirendőrök

Magyarok a vodicei IOM versenyen Következő

Magyarok a vodicei IOM versenyen