Siófok  12.7  •  10.6 kn       

Keszthely  12.9  •  9 kn       

Balatonfüred  12.4  •  9.6 kn       

Balatonboglár  12.4  •  9.3 kn       

Orfű  12  •  3 kn       

Velencei-tó  14.5  •  10.5 kn       

Tiszafüred  13.6  •  3 kn       

Mályi-tó  13.8  •  5.6 kn       

2024. május 04., szombat

Magyar érmek finnben

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Remekeltek a finnes versenyzőink Ausztriában: egy arany és egy bronzérmet szereztek az osztrák bajnokságban. Laserben is voltak magyarok, egy ötödik legjobb helyezéssel jöttek haza.

Magyar érmek finnben

A négynapos verseny során a finnesek számára összesen hét futamot rendeztek meg. Vas Györgynek (Albaregia) három futam után haza kellett jönnie, így ő nem tudta befejezni a versenyt. Pál Gaszton (BYC) és Pallay Tibor (THE) viszont annál jobban versenyzett. Első nap, csütörtökön egész nap nem fújt a szél, de estére megérkezett, így fél hat és fél kilenc között két futamra került sor. A hármas-négyes, déli-délkeleti szélben mindkét futamot Gaszton nyerte meg. Pénteken zuhogó esőben és tíz fokban egy futamot rendeztek meg. Mindkét magyar versenyző jól szerepelt, Pallay Tibor egy második, Pál Gaszton egy ötödik helyet ért el, de a futam után tudták meg, hogy mindketten OCS-t kaptak. Szombaton tovább folytatódott a hideg időjárás, tíz fokban, de megfelelő szélben négy futamra került sor.

Pallay egy éve nem ült már finn hajóban, így a harmadik helye még nagyobb teljesítménynek számít. Pál Gaszton első helyet ért el, és mindkét versenyző eredménye nagyszerű előjel lehet az egy hét múlva megrendezésre kerülő révfülöpi finn országos bajnokságra.

Laser-ben csak négy futamra került sor. Három magyar versenyző indult ebben az osztályban, 49 vitorlázó közül a legjobb hazai eredményt Kaiser Kristóf (BYC) érte el, az ötödik helyen végzett. Laser radialban szintén hárman indultak, itt Karé Réka (BYC) 11., Bathó Péter pedig (BYC) 12. lett.

Finn végeredmények

Compass Magazin Kupa Orfűn Előző

Compass Magazin Kupa Orfűn

Laser sikerek Ausztriában Következő

Laser sikerek Ausztriában