Siófok  20.5  •  6.9 kn       

Keszthely  20.9  •  4 kn       

Balatonfüred  20.2  •  5.2 kn       

Balatonboglár  20.5  •  2.1 kn       

Orfű  21  •  9 kn       

Velencei-tó  21  •  11.9 kn       

Tiszafüred  20.5  •  3.3 kn       

Mályi-tó  16.9  •  7.6 kn       

2024. május 07., kedd

Pál Gaszton a 28.

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A 28. helyen végzett Pál Gaszton (BYC) a finn-dingi Európa-bajnokságon, Beliczay Márton (ARSC) a 44. lett.

21 ország 78 versenyző vett részt az egyhetes versenyen a Fekete-tenger partján, ahol először versenyzett a hajóosztály mezőnye. Annak ellenére, hogy több nyugat-európai ország nem vett részt a bajnokságon, mégis erős mezőny jött össze, ugyanis több korábbi Európa-bajnok benevezett a versenyre (pl. Ed Wrigth – 2006, Eduard Skornyakov – 2007, és Ben Ainslie is rajthoz állt az EB-n).

Az első napokban igazi vitorlázó idő fogadta a versenyzőket, gyönyörű napsütésben, 10 csomós észak-keleti szélben két futamot tudtak megrendezni. Pál Gaszton a második versenynapon érte el a legjobb eredményét az Európa-bajnokságon, 12. helyet ért el a harmadik futamban. A folytatásban azonban gyengült a szél és meglehetősen kiszámíthatatlanná vált, ekkor a magyar versenyző teljesítménye is kissé visszaesett. Az első helyen a világranglista élén álló horvát Ivan Kljakovic Gaspic pénteken nyert két futamot, így már a szombati Medal race előtt megszerezte az európa-bajnoki címet.

Pál Gaszton így nyilatkozott a versenyről: „Az elején erős szél volt, akkor jobban mentem. A cél a 25. hely elérése volt, ez majdnem sikerült, nem vagyok csalódott. Nehéz volt a verseny, mert nagyon erős volt a mezőny.”

Hivatalos eredmények: Finn-dingi Európa-bajnokság

Ifjúsági OB - végeredmény Előző

Ifjúsági OB - végeredmény

Befejeződött a XV. NAVIGA VB. Következő

Befejeződött a XV. NAVIGA VB.