Siófok  6.1  •  12 kn       

Keszthely  5.9  •  14 kn       

Balatonfüred  5.8  •  10.4 kn       

Balatonboglár  5.7  •  14.4 kn       

Orfű  •  10 kn       

Velencei-tó  •  7.3 kn       

Tiszafüred  8.3  •  7.7 kn       

Mályi-tó  8.7  •  5.1 kn       

2024. április 24., szerda

Nagyhajós OB II. - 3. nap

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Augusztus 20-án az időjárásnak hála minden pályán az eredetileg megadott 10 órás időpontban tudtak kezdeni a rendezők.

Nagyhajós OB II. - 3. nap

Az "A" pályán csak két futamot rendeztek meg, míg a "B" és a "C" pályán három futamra is sor került a Nagyhajós Bajnokság II. harmadik napján.

Az "A" pályán a Sudár Sport osztályban mindkét futamot a Bona nyerte, a Yardstick III-ban pedig a Zorko, egyelőre mindketten a második helyen várják a folytatást.

A "B" pályán a 33-asoknál az éles, ember-ember elleni küzdelem folytatódott a dobogóért. Litkey Farkas és a Sabrata, valamint Scholtz Imre és az NJL a verseny nagy részében egymásra figyelt, így előkerült a nevető harmadikként a Westport. Csütörtökön kétszer is ő vitte haza az első helyet, így 1 pontra közelítette meg a Sabratat. A feszült hangulatra jellemző, hogy ezen a pályán is, - ahogy a csopakin is - óvásokkal is kénytelen volt foglalkozni a zsűri. A Regina osztályban Litkey Botond kormányozta Patrónus is megcsillogtatta hátszeles képességeit, illetve már a Rubin Hód is nyert egy futamot. Ő az utolsó ötven méteren tréfálta meg a hátszélvitorla felhúzásával az összetettben vezető Holchauser Andrást.

A "C” pályán három futam volt, ám az elsőt félreérthető pályamódosítás miatt a délutáni óvások után törölték. A forró kánikula ellenére nagyon jó keleti szélben zajlottak a versenyek. A 8mOD osztályban mindhárom futamot Goszleth Marcell és a Zerge nyerte, ezzel már meg is szerezték a bajnoki címet. A további két helyre még sokan pályáznak, ugyanis a No name Czégai Péterrel, a Raiffeisen Pfenningberger Andrással, a Déli szél Fináczy Péterrel, és a Weight Gyenes Ákossal is 1-1 pontra áll egymástól a következő négy pozícióban.

A Scholtz-22-eseknél Belle Örs és legénysége már behozhatatlan előnyre tett szert, így megszerezte a bajnoki címet. A Warker (Litkey Benedek), a Bocs (Ludvig Richárd), valamint a Fly (Schulek Csaba) között még nagy küzdelem várható a dobogós helyekért. A Sudár Regatta osztályban Gömbös Lóránd a Josephine-nel mindhárom futamot megnyerte, ezzel a harmadik helyről az élre ugrott.

Eredmények:
Nagyhajós Országos Bajnokság II. - 3. nap A és B pálya
Nagyhajós Országos Bajnokság II. - 3. nap C pálya
Nagyhajós Országos Bajnokság II. - 3. nap C pálya óvás után

Nagyhajós OB II. - 2. nap Előző

Nagyhajós OB II. - 2. nap

Napi hírek a Naviga Világbajnokságról Következő

Napi hírek a Naviga Világbajnokságról