Siófok  14.4  •  3.2 kn       

Keszthely  9.9  •  0 kn       

Balatonfüred  14.1  •  3.5 kn       

Balatonboglár  14.4  •  3.6 kn       

Orfű  13  •  6 kn       

Velencei-tó  14  •  3.1 kn       

Tiszafüred  11.9  •  4.7 kn       

Mályi-tó  11.6  •  2.1 kn       

2024. május 05., vasárnap

Trónfosztás a nagyoknál

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Nem indult szerencsésen a IV. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj, hiszen a rajt előtt röviddel a meteorológiai helyzetre való tekintettel a rendőrség nem engedte a versenyt elstartolni és így a kikötőbe szorult a 61 egységet számláló regatta mezőnye.

Trónfosztás a nagyoknál

A verseny társadalmi része már pénteken elkezdődött, hiszen az M Profood labdarugó gála keretein belül szerepelt a magyar ügyvéd válogatott, a parlament válogatott és a lellei öregfiúk csapata. A gyenge mondhatni semmi szélben még egy modellhajó bemutatóra is sor került. Estig az is megtörtént, amire minden versenyszervező vágyik. A BL Apartements & Yachtclub 160 férőhelyes kikötője csurig megtelt a versenyre érkező hajókkal.
Szombat reggelig mintegy 61 egység adta le nevezését a versenyre. Az OTP Private Banking és a Volvo támogatásával megrendezésre került regatta lassan, az egyik legnépszerűbb szakmai versennyé válik.

A szombati napon a versenyrendező Erdélyi Béla azzal a tudattal szerette volna elengedni a mezőnyt, hogy a beharangozott vihar előtt célba érnek. Sajnos a front felgyorsult és még mielőtt a csapatok vízre szálltak halasztani kellett a futamot. Ezt a rendőrség is megerősítette és a kialakult meteorológiai helyzetre tekintettel felfüggesztette a verseny engedélyét.
A halasztás nem volt hiába való, mert a több lépcsőben érkező front rendesen lehűtötte a levegőt és komoly széllel valamint esővel nehezítette az életet. Ennek pedig az lett a következménye, hogy a szombati verseny teljes egészében elmaradt. A verseny szervezői mindent megtettek, hogy a parton a lehető legnagyobb kényelmet biztosítsák a partra szorult résztvevőknek. Erről a BL Apartements & Yachtclub minden kétséget kizáróan hibátlan eszközei, lehetőségei is a segítségére voltak.
A rossz időjárás nem szegte kedvét a versenyzők nagy részének és vasárnap 40 hajó vágott neki a Lelle‐Boglár‐Szemes‐Lelle távnak. Az rossz időjárásból még megmaradt egy 5‐6 B erősségű szél, ami izgalmassá tette a versenyzés. Volt árboctörés és vitorlaszakadás is. A későbbi győztes, a Sponsor Wanted (Csók és Társa Ügyvédi Iroda) 5‐6 perccel a mezőny után rajtolt, de tekintettel a hajó kiváló teljesítményére végül a kupa védőjével a Siroccoval (Takács és Kiss
Ügyvédi Iroda) bonyolódott harcba a végső győzelemért. Végül több mint két és fél perccel a Sponsor Wanted nyerte a csatát. És a végére a Sirocconak is akadt egy újabb ellenfele. Az elképesztő bőszeles teljesítménnyel rendelkező Melges24 a Favonius (MVM Partner Sailing Team) csak nyolc másodperccel maradt le mögötte a befutónál. Aki ezzel a teljesítményével megnyerte az abszolút előnyszám rendszerben is a versenyt.

Képek
Eredmények

Felkerült a III. Nemzetközi Sukoró Regatta versenykiírása Előző

Felkerült a III. Nemzetközi Sukoró Regatta versenykiírása

Felkerült a Nagyhajós Bajnokság I. fordulójának versenykiírása Következő

Felkerült a Nagyhajós Bajnokság I. fordulójának versenykiírása