Siófok  3.9  •  8.1 kn       

Keszthely  1.9  •  3 kn       

Balatonfüred  3.5  •  8.7 kn       

Balatonboglár  3.6  •  7.2 kn       

Orfű  •  10 kn       

Velencei-tó  2.9  •  8.1 kn       

Tiszafüred  •  2.7 kn       

Mályi-tó  •  3.5 kn       

2024. április 19., péntek

Újabb rekordkísérlet az Atlanti-óceán átszelésére

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

New Yorkból Lizard Point-ba száguld a Groupama 3 trimarán.

Újabb rekordkísérlet az Atlanti-óceán átszelésére

A Groupama 3 és legénysége július 7-től csak a kedvező időjárási feltételekre vár, hogy újra nekivágjon az Atlanti-óceánnak. Ez volt az első versenyhajó, amely 100 órán belül teljesítette ezt a távot, a mostani kísérlettel pedig további két rekordot is szeretnének maguk mögött hagyni: céljuk, hogy elsőként teljesítsék 4 napon belül a távot, valamint, hogy egy napon belül 800 tengeri mérföldet hagyjanak maguk mögött.

Franck Cammas és legénysége tartja a Groupama 3 trimaránnal az Atlanti-óceán átkelésének csúcsát 2007 óta; ekkor pontosan 4 napba, 3 órába, 54 percbe és 57 másodpercbe telt megtenniük a 2925 mérföldes távot. Az első hivatalos rekordot 1905-ben állították fel, ám azóta az átkelés ideje a harmadára csökkent, az átlagban 29 csomó feletti sebesség pedig a gőzhajókat is maga mögé utasítja.
Franck Cammas és legénysége legutóbb májusban döntött világcsúcsot a Groupama 3 trimaránnal, akkor a Marseille-Karthágó földközi-tengeri átkelés rekordját sikerült megdönteniük (rekordidejük: 17 óra 08 perc, 23 másodperc volt). A Groupama 3 a Marseille-t Karthágótól elválasztó 458 mérföldet 26,72 csomós átlagsebességgel tette meg a korábbi rekorder, az Orange II 25,53-as átlagsebességével szemben.

 

 

Felkerült az LVE OD Kupa versenykiírása Előző

Felkerült az LVE OD Kupa versenykiírása

Gazdag hétvégi versenykínálat, nagyhajósoknak! Következő

Gazdag hétvégi versenykínálat, nagyhajósoknak!