Siófok  12.2  •  5.4 kn       

Keszthely  9.9  •  3 kn       

Balatonfüred  11.9  •  3.5 kn       

Balatonboglár  10.6  •  1.9 kn       

Orfű  10  •  6 kn       

Velencei-tó  11.8  •  9.8 kn       

Tiszafüred  11.1  •  5.4 kn       

Mályi-tó  8.4  •  4.1 kn       

2024. április 25., csütörtök

Magyar győzelem a Bodensee-n!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Király Zsolt kormányozta Raffica nyerte meg a nagy hagyományokkal rendelkező Rund Um elnevezésű vitorlás versenyt a németországi Bodensee tavon.

Magyar győzelem a Bodensee-n!

Az idei, 59. Rund Um-on 418 hajó, a fedélzetén közel 2000 vitorlázóval sorakozott fel a két kilométer hosszú rajtvonalon Lindau-nál. A versenyzők az első bóját Romanshorn-nál kerülték, majd Konstanz következett, és végül az überlingi bója után a lindau-i befutó.  A rajtnál, este nyolc óra magasságában leállt a szél, és 24 órán át teljes szélcsend volt, így az időjárás nem igazán kedvezett a vitorlázóknak. Király Zsolték 12 óra 2 perc és 41 másodperc alatt teljesítették a 100 kilométeres távot, mögöttük a második helyen már 42 perc lemaradással ért célba a svájci Holy Smoke Andreas Künzli-vel, a harmadik pedig a mezőny egyik legesélyesebb hajója, a Lillo lett Markus Ficht kormányzásával.

„Nagyon jól sikerült a rajtunk, és utána is mind a három bóját elsőként vettük. Igazából az esélytelenek nyugalmával álltunk rajthoz, mert volt két Amerika kupás hajó, néhány gyors katamarán, sok libera, és ezek a hajók mind gyorsabbak és profibbak nálunk. Valószínűleg a kis szélnek köszönhettük a győzelmet, és annak, hogy jól taktikáztunk. Éjjel azt hittem, hogy sikerült elhúznunk a mezőnytől, de amikor feljött a nap kiderült, hogy a nagy hajók mind ott vannak körülöttünk. Ekkor elmentünk az északi partra, és jól döntöttünk, mert a déli parton semmi szél nem fújt. Kicsit olyan érzésünk volt, mint a balatoni versenyeken, folyamatosan vadászni kellett a szelet. A helyiek nagyon megkedveltek minket, csak néztek, hogy kik ezek a srácok, akik idejönnek és begyűjtenek minden serleget a nagyok előtt, egész éjjel mulatnak aztán hazamennek! Jól éreztük magunkat és nagyon örülünk a győzelemnek!” - mesélte lelkesen Király Zsolt

A csapat:
Kormányos: Király Zsolt
Legénység: Fekete András, Horváth Balázs, Vándor Róbert, Czibor András, Mál Krisztián, Csiszár Zsolt, Lange Péter, Kövér László, Kiss Árpád, Edelény Szabó Zsolt, Böröczky Áron, Puskás Tamás

Elloptak egy életmentő katamaránt Keszthelyről Előző

Elloptak egy életmentő katamaránt Keszthelyről

Felkerült a II. Amatőr Egykezes versenykiírása Következő

Felkerült a II. Amatőr Egykezes versenykiírása