Siófok  7.7  •  3.7 kn       

Keszthely  4.9  •  3 kn       

Balatonfüred  7.4  •  3.5 kn       

Balatonboglár  7.6  •  5.9 kn       

Orfű  •  2 kn       

Velencei-tó  6.5  •  3.8 kn       

Tiszafüred  4.1  •  4.4 kn       

Mályi-tó  6.2  •  3.4 kn       

2024. április 20., szombat

Katamarán premierrel kezdődött a lellei nagyhajós szezon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

33 hajó nevezett az idei első BLYC-LVE szervezésű nagyhajós versenyre a II. Harmat Kupára.

Katamarán premierrel kezdődött a lellei nagyhajós szezon

Látható, hogy sokan még a hajó felkészítésével bajlódnak és az utolsó simításokat végzik a hajóikon. Többen, ezért csak szombaton reggel érkeztek Lellére.

Pénteken már impozáns látvány fogadta a kikötőbe érkezőket, a fövenyen állt az élénk piros színű 28 lábas katamarán, melyet a télen, a sailing.hu olvasói megismerhettek az interneten keresztül. Az abszolút esélyes a parton, míg a többiek a kikötőben várták a szombati startot. Reggel még úgy tűnt, van némi esély egy normális versenyre, bár az előrejelzések szélleállást ígértek. Bejött a prognózis, a 11 órai rajtra teljesen elfogyott a szél. A rajt egy véget nem érőnek tűnő kínszenvedés lett, majd hosszú percek után a bőszeles vitorlák bevetésével megindult a mezőny vánszorgása. Egyedül a kéttestű sporteszköz vette semmibe a hajtóerő fukarkodását, rögtön az élre állt és ezt a pozícióját fel sem adta a verseny végéig. Az egytestű hajók közül a Lelle-Zánka-Révfülöp-Lelle rövidített pályát a Ganz Danubius teljesítette a leggyorsabban és ezzel az osztályát is megnyerte. A YS II-ben, a Dolce Vita, míg a III-ban a Viktória legénysége nem talált legyőzőre szombaton. Az egész napot a lehetetlen szélviszonyok jellemezték, ez abból is látható, hogy a 4. helyen befutó hajó, egy YS II-es , míg például a Melges 24-esek csak a 6. és 7. helyet abszolválták maguknak egy olyan versenyen ahol a bőszeles szakaszok domináltak.

A parton ízletes vacsora és műsorok várták a résztvevőket az eredményhirdetés után. Igazán jól esett a háromfogásos vacsora és mindaz, amit ez a kikötő szolgáltatásaival nyújt, minden versenyző számára, ebben az évben is. A következő BLYC-LVE verseny a környezettudatosság jegyében életre hívott II. Graphisoft Építész Regatta, az építész szakma zöld regattája, melyre már pénteken várják a versenyzőket, hajókat egyaránt.

A II. Harmat Kupa végeredménye és kapcsolódó galériái

Miniszteri elismerés a BYC-nek Előző

Miniszteri elismerés a BYC-nek

Az ex-Horvát bajnokhajó nyerte az Évadnyitó első futamát Következő

Az ex-Horvát bajnokhajó nyerte az Évadnyitó első futamát