Siófok  9.4  •  3.8 kn       

Keszthely  7.9  •  2 kn       

Balatonfüred  9.1  •  3.3 kn       

Balatonboglár  9.6  •  5.1 kn       

Orfű  •  4 kn       

Velencei-tó  9.8  •  3.7 kn       

Tiszafüred  8.3  •  2.9 kn       

Mályi-tó  10.1  •  1.5 kn       

2024. április 27., szombat

LVE F5-E Kupa

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A 2009-es vitorlás versenyévadban a Lellei Vitorlás Egylet két LVE kupa rendezését tervezte.

LVE F5-E Kupa

Az LVE OD Kupa a One Design Trophy sorozat egyik állomásaként, a nagyhajós bajnokság előtt két héttel, július 11-12-én lesz, míg az LVE F5-E Kupa rádió-távirányítású vitorlás versenyt, május 2-án, szombaton rendezték a XV. NAVIGA VB helyszínén a BL Apartments & Yachtclubban.

Az E osztály számára kiírt (az E osztályban az IOM osztályú hajók is indulhatnak) versenyre 17 hajó nevezett, de sajnos végül csak 13-an jöttek el. A mezőny E és IOM hajókból állt, volt két gyönyörű fahajó, voltak hazai fejlesztésű és gyártású Tackticok és több saját gyártású minőségi E hajó. Beliczay Péter Picantojának bemutatkozására ugyan még várnunk kell, de már most kaptunk némi ízelítőt a Bantock féle hajókból, a mezőny legújabb versenyzője, Szathmári Miklós a frissen vásárolt Horvát bajnokhajóval egy Topicoval indult Lellén.

Nagyon változatos szélviszonyok voltak szombaton, a 6-os erősségűtől a teljes flautéig. Futam, rigg csere, futam, A B és C rigg, aztán ugyan ez fordítva, majd megint B, szóval sok szerelés de ennek ellenére azért sok futam is volt. Összesen 9 futamot sikerült lebonyolítani a többször áthelyezett pályán. A versenyt az ölbői Ederics István nyerte egy IOM Tacktic-al, második lett a pécsi színekben versenyző Kiss Miklós és a bronz érem a százhalombattai színeket képviselő Forrai Csaba nyakába került.

Összességében változatos, jó verseny volt az első LVE Kupa, így minden esély megvan rá, hogy évente megrendezésre kerüljön, akár több osztály számára is.
 
Végeredmény: http://team.sailing.hu/rcsailing/lvekupa2009/lvekupa2009.htm

Galéria:  LVE F5-E Kupa a galériában
 

Nevezés a fórumon Előző

Nevezés a fórumon

Bővült a galéria Következő

Bővült a galéria