Siófok  10  •  3.9 kn       

Keszthely  9.9  •  2 kn       

Balatonfüred   •  3.5 kn       

Balatonboglár  9.6  •  3.3 kn       

Orfű   •  2 kn       

Velencei-tó  7.3  •  4.4 kn       

Tiszafüred  6.1  •  3.6 kn       

Mályi-tó  8.1  •  1.7 kn       

2021. szeptember 23., csütörtök

Rontás-bontás, illúziók és azok rombolása

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Szabad az út a keleti mólóra Balatonszemesen. A Balatoni Hajózási Zrt., bérlői kifejezett tiltakozása ellenére, lebontotta a balatonszemesi vitorláskikötőt elzáró kaput.

Rontás-bontás, illúziók és azok rombolása

Másfél évnyi vita- és egyeztetés-sorozat ért ezzel véget, a hajósok teljes vereségével.

A szemesiek 2007 augusztusa óta tiltakoztak az ellen, hogy a rendezési terv értelmében a közforgalomtól el nem zárható parti terület megközelíthetetlen a helyiek és a nyaralók számára. Tavaly nyáron a falubeliek és üdülőtulajdonosok utcai demonstráción hangosan követelték a kapu lebontását, és a keleti mólóra vezető sétány szabad használatát. Nem sokkal ezután a balatonföldvári építési hatóság, majd a határozatot megerősítő közigazgatási hivatal is március 31-éig adott határidőt a hajózási társaságnak a kikötő bejáratánál lévő beléptető kapu áthelyezésére.

A kapu keddi elbontása után a cég a mólóval párhuzamosan, hosszirányban épít ki új beléptető rendszert. A Balatoni Hajózási Zrt. műszaki igazgatója, Lain Ferenc elmondta: a kapu áthelyezésével megváltozott a kikötő komfortfokozata, hiszen például a vizesblokk közterületre került. A változással néhány bérlő nem értett egyet, így más kikötőben kerestek helyet vitorlásuknak.
Több kikötőhely bérlő felvetette, hogy ebben a helyzetben köteles a Balatoni Hajózási Zrt. csökkenteni az éves díjakat 20-25%-al, és ha kell igényüket akár jogi útra is terelik.
 

Raiffeisen Private Banking Kupa Előző

Raiffeisen Private Banking Kupa

SurgiCare a Fekete Sereg nyomában Következő

SurgiCare a Fekete Sereg nyomában