Siófok  15.5  •  22.5 kn       

Keszthely  14.9  •  18 kn       

Balatonfüred  15.2  •  21.4 kn       

Balatonboglár  15.5  •  22.3 kn       

Orfű  15  •  16 kn       

Velencei-tó  16.1  •  21.3 kn       

Tiszafüred  14.3  •  16.3 kn       

Mályi-tó  15.3  •  15.5 kn       

2024. március 28., csütörtök

Litkey Farkas az olasz vízeken készül a J24 VB-re

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Litkey Farkas volt a hazai TÓPARK J24 EB legeredményesebb magyar versenyzője. Így érthető, hogy indulnak a 2009. április 30-a és május 3-a között Annapolisban rendezendő J24-es Világbajnokságon is.

Litkey Farkas az olasz vízeken készül a J24 VB-re

Remek edzés erre az olaszországi kéthetente zajló Téli Versenysorozat, a január 23-án indul regatta első két fordulója tapasztalatairól olvashatjátok Farky beszámolóját.

Január 23-án indultunk el Monte Argentárióba, hogy részt vegyünk a Téli versenysorozat 2009-es részében. A csapat Litkey Farkas, Ormándlaki Áron, Glódi Balázs, Pető Endre, Frankó József.
Ezt a versenyt minden második hétvégén vasárnap rendezik. Az első két futamot január 11-én vitorlázták. Három osztály van, egy IRC, X-35-ös és J24-es. Tíz-tizenegy hajó indul a mi osztályunkban. Közöttük a tavalyi Pasquale (Húsvéti) Regatta második helyezett csapata, amelyet Massimo Mariotti doktor vezet. A Pasqualén 2008-ban ötven hajó indult és a Balatonon jeleskedő csapatok közül az ezüstérmes ötödik, a bronzérmes nyolcadik volt. A versenyt a későbbi világbajnok olasz csapat nyerte. Az első edzésnapunkon, szombaton túl nagy szél volt ezért nem vitorláztunk. Vasárnap jó szél volt, mi génuával a többiek fockkal versenyeztek. Az első futamban negyedikek, a másodikban másodikak lettünk. Mindkettőt Santarcangelo úr nyerte Indiana J nevű 113-as hajójával Ő végig fockkal ment nagyon ügyesen, pedig a második futamban szinte az egész mezőny génuára váltott. Esős idő volt, de nem hideg a 10-12 fokos levegő és a víz is. Hétfőn vitorláztunk egy jót erős szélben. A génuát éppen elbírtuk.

Két hét múlva február 6-án utaztunk ismét. Szombaton rövidre sikerült az edzés mert túl nagy volt a szél. Lett egy kis technikai gondunk is, amellyel eltelt a másik két nap. Szél és futam nem volt ezért a versenyben nem vesztettünk semmit. Az olaszok nagyon segítőkészek. Ha minden igaz Kovács Zoli és Weöres Márti közös csapata a következő fordulóban csatlakozik hozzánk.

Legközelebb február 22-én van verseny majd március 8-án. Indulunk a Pasquale Regattán is húsvétkor. Célunk minél jobban felkészülni az annapolisi világbajnokságra amely május első hetében lesz.

14 centimétert kell leereszteni a Balatonból Előző

14 centimétert kell leereszteni a Balatonból

Kenese Marina Port - 2009. évi versenynaptár Következő

Kenese Marina Port - 2009. évi versenynaptár