Siófok  23.3  •  3.4 kn       

Keszthely  15.9  •  2 kn       

Balatonfüred  23  •  5.2 kn       

Balatonboglár  23.3  •  4.1 kn       

Orfű  23  •  6 kn       

Velencei-tó  22.6  •  3.1 kn       

Tiszafüred  17.2  •  6.3 kn       

Mályi-tó  18.3  •  3.8 kn       

2024. szeptember 02., hétfő

Pilotkönyvek, balatoni kalandozásokhoz

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A vízen járó emberek számára immár két könyv ad iránymutatást a balatoni kalandozásokhoz.

Pilotkönyvek, balatoni kalandozásokhoz

Frank László és Melinda könyve a Balatoni Hajózási és Idegenforgalmi Kézikönyv évekkel ezelőtt jelent meg, de még ma is aktuális és jól használható. Horváth Csaba könyve a Balatoni Kikötők, egy teljesen új kiadvány aktualizált térképekkel.

Horváth Csaba: BALATONI KIKÖTŐK
Új és teljesen naprakész hajózási útmutató könyv, mely BALATONI KIKÖTŐK címet viseli. Kettő az egyben, egyszerre térkép és szöveges pilotkönyv, a jól ismert ADRIAI KIKÖTŐK stílusában.
A könyv fekete-fehér térképvázlatai a turistatérképeken megszokottnál nagyobb méretarányban a mutatják be a teljes Balaton-partot, miközben a legkisebb csónak kikötőtől kezdve a legnagyobb marináig felsorakoztatja az összes kikötő kinagyított részletes rajzát. A térképvázlatokat rövid szöveges leírások egészítik ki. A könyvből megtudható, hogyan néz ki a kikötő, hány vendéghellyel rendelkeznek és azok hol vannak, milyen szolgáltatásokat nyújtanak, megtudhatjuk, találunk-e a kikötőben zuhanyt, éttermet, kapni-e parti áram csatlakozást, és hogy a hajónkon ülve letölthetjük-e e-mailjeinket kikötő WiFi-rendszerén keresztül.
Horváth Csaba, a könyv szerzője saját légi fotóit felhasználva rajzolta meg a teljes partvonalat, ellenőrizte a kikötő jellegzetes GPS pozícióit, lemérte a hajózási útvonalak környéki vízmélységet.

Frank László - Frank Melinda: BALATON HAJÓZÁSI ÉS IDEGENFORGALMI KÉZIKÖNYV
Talán a szerzők ajánlója mutatja be a legautentikusabban a kiadványt, melyet Ők így foglaltak össze:
"Igyekeztünk Önnek a Balatonról egy könnyen használható hajózási információkkal, térképekkel, fotókkal, hasznos tudnivalókkal, idegenforgalmi nevezetességek felsorolásával összeállított könyvet megalkotni. Hisszük, hogy könyvünket nem csak a "hajós emberek" fogják kezükben forgatni, hiszen a fotók, a térképek, az egyéb információk útikönyvhöz hasonlóan szintén sok érdekességet tartogatnak az érdeklődők számára. Néhány érdekes számadat előzetesen: A Balatonon 2004. szeptember 22-i állapot szerint 89 db hajóállomás és kikötő található, ebből 43 helyen fogadnak vendéghajót, 5092 hajóhellyel, 427 vendéghellyel. A Balatonon a Balatoni Hajózási Részvény Társaság (BHRT) 21 db hajóállomást, 12 db vitorláskikötőt üzemeltet, 1822 hajóhellyel és 196 vendéghellyel, valamint Tihany- Szántód között kompjáratot. A könyvben, a térképen, valamint a CD-n szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Kívánjuk mindenkinek, aki kezébe veszi e könyvet, hogy segítségével nagyon sok boldog szép és hasznosan eltöltött napja legyen e csodálatos tavon, a Magyar-tengeren."

Világcsoda lehet a Balaton Előző

Világcsoda lehet a Balaton

Megtalálták a Victoryt! Következő

Megtalálták a Victoryt!