Siófok  9.4  •  3.8 kn       

Keszthely  7.9  •  2 kn       

Balatonfüred  9.1  •  3.3 kn       

Balatonboglár  9.6  •  5.1 kn       

Orfű  •  4 kn       

Velencei-tó  9.8  •  3.7 kn       

Tiszafüred  8.3  •  2.9 kn       

Mályi-tó  10.1  •  1.5 kn       

2024. április 27., szombat

Premier szárazon és vízen a Budapest Boat Show-n

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A hajószalon minden eddiginél nagyobb területen, közel 10 ezer négyzetméteren, 128 kiállító bemutatkozásával várja az érdeklődőket.

Premier szárazon és vízen a Budapest Boat Show-n

Kelet-európai premiert, a legnagyobb hajó és hajómotor márkákat, 150 jachtot és vitorlást, a hajózás valamennyi kellékét, számos izgalmas és szórakoztató vízi és szárazföldi programot kínál látogatóinak az idei Budapest Boat Show február 12. és 15. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Álomhajók luxuskivitelben

Kelet-Európában először, a Budapest Boat Show-n láthatja a közönség a legújabb Corsair trimaránt és a Ferretti impozáns, 47 láb hosszúságú luxusjachtját, a 470-est. Impozáns látványt nyújt mindkét hajó. A Corsair trimarán különleges, „háromtagú" felépítésének köszönhetően a legbiztonságosabb és a legnagyobb sebességre képes a vitorlások között. A Corsair trimarán szárnyai összehajthatók, így mindössze 2,5 m széles helyre van szüksége kikötéskor. A Ferretti 470-es álomhajó luxuskivitelben. A Ferretti cég legújabb modellje, a dinamizmus, az elegancia, a kecsesség megtestesítője. Utasai a kényelem és a luxus minden kellékével felszerelt kabinokban élvezhetik a két hajtómű által biztosított száguldást.
Minden, ami a vízen jár, a hajónak és a hajósnak dukál
A Budapest Boat Show exkluzív kínálatában láthatók többek között Jeanneau vitorlás és motoros hajók, Performance és Bavaria vitorlások, Cranchi, Four, Winns és mastercraft hajók és elegáns Riva modellek is. A sportosabb formák is bemutatkoznak, impozáns flottával vonulnak fel a kiállításon a Forma 1-es motorcsónakok és a jet-skik. Az extrém vízisportok kedvelői pedig a wakeboardok gazdag kínálatából válogathatnak.
A hajózáshoz, a hajók és a hajósok számára szükséges összes kellék beszerezhető a kiállításon.
Itt lesznek a hajómotor gyártásban is élen járó Honda, Bombardier, Torqeedo és a Mercury motorok magyarországi forgalmazói. A vitorlák, navigációs műszerek, speciális hajókötelek gyártói és forgalmazói is minőségi kínálattal mutatkoznak be.
A Boat Show nemcsak a hajókat, hanem a hajósokat is tetőtől talpig felöltözteti. Idén először a speciális vízi sportruhák, cipők mellett a búvárfelszerelések és kellékek teljes választéka is megtalálható a kiállításon.
A látogatók számos szolgáltatásról is tájékozódhatnak. A jelentős jachtkikötők, klubok, oktató cégek is jelen vannak, teljes körű tájékoztatást adnak a kikötői szolgáltatásokról, a hajóbérlés lehetőségeiről, illetve a vitorlás tanfolyamok választékáról.
A bankok révén a lízing, a biztosító társaságok jóvoltából pedig a különböző biztosítási konstrukciókról tájékozódhatnak az érdeklődők.

Ki ússza meg szárazon?

A Budapest Boat Show-n két medence várja a kalandra „szomjas" látogatókat.
A búvárkodást kedvelők értékes nyereményekért versenyezhetnek. A medencébe merülve kipróbálhatják, milyen gyorsan tudnak a víz alatt üdítőt inni, illetve kincset keresni. A merülést tervezőknek csak a fürdőruháról kell gondoskodniuk, az összes szükséges kellék a helyszínen biztosított.
A másik medencénél pedig tanúi lehetnek annak, hogyan húzzák ki a bajba jutottakat a vízi mentő kutyák.
A vízi sportok kedvelői először szurkolhatnak evezős bajnokainknak „szárazon". „Partra vetett" olimpikonjaink, világbajnokaink szombaton 10.00 órától ergométeres kajak-szimulátor versenyen küzdenek meg egymással a Hungexpo Kupáért.

Randevú Fortunával

Fortuna jeles vendége lesz az idei Budapest Boat Shownak. A pókerasztalnál egymással, illetve a European Open magyar résztvevőivel mérhetik össze tudásukat és szerencséjüket. A belépőjegy megvásárlásával pedig mindenki jó eséllyel lesz várományosa az értékes nyereményeknek. A fődíjat, a Jeanneau Rigiflex New Matic hajót ezúttal is a Jeanneau Magyarország Kft. ajánlotta fel. A további ajándékok között 1 db egyhetes lakóautó-bérlés, a Levanter Kft. felajánlásával, 3 db 2 fő részére szóló, 2 éjszakás szállás, félpanziós ellátással, a Radisson SAS Birdland Resort&Spa szálloda jóvoltából, s egy négyszemélyes túra kenu szerepel a Pola Kayak-Canoe Kft. és a www.hajosok.hu ajándékaként.
Flotta szövetségesek
A Hajóipari Vállalkozók Egylete, a Magyar Jet-Ski Szövetség, a Magyar Motorcsónak Szövetség, a Magyar Vitorlás Szövetség és a Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Turisztikai Projekt irodája a Budapest Boat Show szakmai támogatójaként önálló standdal résztvevője a kiállításnak. A hajózás, a vízi sportok kedvelői számos hasznos információhoz juthatnak a rangos szervezetek pultjainál.
 

Keresse a Compass Magazint! Előző

Keresse a Compass Magazint!

Nagyhajós ranglisták 2008 Következő

Nagyhajós ranglisták 2008