Siófok  17.7  •  17.9 kn       

Keszthely  18.9  •  16 kn       

Balatonfüred  17.4  •  18.2 kn       

Balatonboglár  17.7  •  18.6 kn       

Orfű  17  •  9 kn       

Velencei-tó  16.8  •  17.8 kn       

Tiszafüred  17.2  •  11.3 kn       

Mályi-tó  18.8  •  10.3 kn       

2024. március 29., péntek

Első lépések a vitorlázás felé

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Glóbusz Yacht Charter vezetőjét, Sebestyén Attilát kérdeztük, Ők mit ajánlanak a kezdőknek.

Első lépések a vitorlázás felé

Mit lehet tudni a Glóbusz Yacht Charterről?
A Glóbusz Yacht Charter oktatással és ahogy az a nevéből is látható, hajó bérbeadással foglalkozik. A céget ma már senkinek nem kell bemutatni, hiszen 10 éve működik, hajó flottánk egyre gyarapodik.
Kezdőknek és haladóknak egyaránt tudunk segíteni abban, hogy a Balaton szépségeit a vitorlázáson keresztül ismerjék meg
 
Úgy hallottuk, hogy a vitorlás iskolátok túl van az akkreditáción.
Igen, április elején tejes gőzzel indul az oktatás. A tanulás menete kicsit átalakul, az új szabályoknak megfelelően, de természetesen az oktatás magas színvonalát fenntartjuk! A tanulóink közül nagyon sokan nálunk kezdik vitorlás életüket, ezért fontos számunkra, hogy a nálunk szerzett képzettség garanciát jelentsen növendékeinknek az önálló vízen járásra.
Tanulóinknak, könnyű szívvel adjuk bérbe a nagy értékű, kifogástalan állapotban lévő charter hajóinkat, hiszen bízunk benne, hogy az átadott ismeretek alkalmassá teszik a tanítványokat az önálló hajózásra.
 
A felnőtt képzés mellett, gondoltok a gyerekekre is.

A fokozott érdeklődésre tekintettel, jövőre a gyermek vitorlástábort nem csak két turnusban tartjuk, mint az előző években, hanem nyolc héten át indítjuk a táborokat.
 
Charter flottátok az egyik legdinamikusabban fejlődő egység a Balatonon. Mi a titka ennek a töretlen fejlődésnek?

Több titka is van, mindig a Balaton lehetőségeihez és méretéhez szabtuk a hajóparkunkat, cél volt az alacsony merülés, a rendkívül könnyű vezethetőség, és nagy kokpit - hiszen a tavi vitorlázásban itt folyik az élet a hajón. A másik fontos szempont, a hajók fiatal kora, melyet maximálisan 4 évben határoztunk meg. A fiatal kor azért fontos, hogy különösebb karbantartás nélkül kibírjanak a hajók egy szezont. Mindig csak annyi hajót üzemeltettünk amennyinek biztosítani tudjuk a folyamatos működését, jelenleg több mint tíz hajóból áll a flottánk.
 
Mit tanácsolsz a kezdőknek?

Feltétlenül, szervezett elméleti és gyakorlati oktatás keretében kezdjék az ismerkedést a vitorlázással és csak magabiztos hajókezelés valamint hajózási ismeretek birtokában vállaljanak másokért és egy hajóért felelőséget a vízen.
 
www.globusz2001.hu

Befejezték a kutatást - nem keresik tovább a szigligeti férfiakat Előző

Befejezték a kutatást - nem keresik tovább a szigligeti férfiakat

8mOD ranglista 2008. Következő

8mOD ranglista 2008.