Siófok  22.4  •  13.9 kn       

Keszthely  24.3  •  11 kn       

Balatonfüred  22.1  •  10.4 kn       

Balatonboglár  22.5  •  12.5 kn       

Orfű  22  •  13 kn       

Velencei-tó  23.7  •  12.7 kn       

Tiszafüred  23.7  •  12.4 kn       

Mályi-tó  25.1  •  11.8 kn       

2024. május 06., hétfő

Jó ötletből, sikeres verseny

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A III. Microsoft Közmű Kupa kapcsán az ötletgazda és főszervező Rozsnyay Kálmánnal beszélgettünk.

Augusztus 29-31-én lesz a III. Közmű Kupa, kiket vártok a versenyre?
Elsősorban a víz, gáz, villamos és hulladékhasznosítási szektor szereplőit és partnereiket várjuk, de minden olyan cég indulását szívesen vesszük aki kötődik valamilyen módon, bármely közmű szolgáltatáshoz. Volt rá példa, hogy települési önkormányzati csapat is részt vett a versenyen.

Új helyszínt választottatok a versenynek, jó döntésnek bizonyul?
Valójában ezt majd a versenyt követően lehet eldönteni, de az Ügyvéd Kupa sikere biztató előjel, sőt azóta sok fejlesztés történt a kikötőben. Egy példát említenék, a kikötőbe vezető hajózási út korszerűsítése és bővítése is megtörtént.

Miért váltottatok helyszínt?
Teljes egészében nem rajtunk múlott. A Balatoni Hajózás elkötelezte magát az Aranysekli sorozat fejlesztése mellett, viszont nekünk az volt a véleményünk, hogy egy ilyen típusú versenyt és egy Aranysekli futamot nem lehet egyszerre bonyolítani, nagyon különböző dolgokról van szó. Az Aranysekli egy jó kezdeményezés, nem szabad összekeverni más dolgokkal, de ezt most már az idő és a tapasztalat is igazolta.

A 420-as osztálykapitányaként természetes, hogy elkötelezett vagy az utánpótlás iránt. Mondanál néhány szót a Stabilo Kupáról?
2006-ban, pont a Tengeri Bajnokságon a Honda csapatnál merült fel az a gondolat, hogy egy junior csapatot is szervezünk a következő évre. Láng Robiék junior bajnokság szintjére fejlesztették a kezdeményezést, amely sikert hozott, így idén is lesznek gyerekek a tengeren. Gondoltunk egy nagyot és úgy döntöttünk, hogy a Közmű Kupa szombati napján, külön értékelt verseny keretében bemutatjuk a junior csapatokat a Balatonon. Ez lesz a Stabilo Kupa. A J24-es osztály is a kezdeményezés mellé állt, így a gyerekek teljesen egyforma J24-es hajókkal mennek a versenyen és egyben készülnek a Tengeri Bajnokságra.

Milyen programok lesznek még a Közmű Kupán?
Pénteken délután indul a rendezvény, ekkor már lehet regisztrálni (nevezni szerdáig kell), a BLYC wellness szolgáltatásait a nevezők térítésmentesen használhatják. Este közös főzés és némi buli várható. Szombaton 11-kor indul a túrafutam, majd befutó után eredményhirdetés és vacsora, valamint egy két meglepetés. Szombaton lesz a Lellei szél katamarán versenye is, melyet olyan pályán rendeznek, hogy a partról jól követhető legyen. Vasárnap pályaverseny. Lesz nézőhajó, ki lehet próbálni a Classic Boat motorosait, a parton kiállítók kínálják hajózáshoz kapcsolódó termékeiket, hölgyeknek az Oriflame biztosít parti programokat.

Miben lesz más az idei Közmű Kupa mint az előzőek?
Az elmúlt két évben saját cégünk az FGF és svájci partnerünk a Georg Fischer volt a rendezvény főtámogatója, idén ezen cégek mellett, főtámogatóként a Microsoft tette le a voksát mellettünk. Újdonság a Stabilo Kupa és a katamarán verseny. Idén először van vasárnap pályaverseny. Természetesen a helyszín az egyik legnagyobb újítás.
A versenyzők tájékoztatása Előző

A versenyzők tájékoztatása

IV. Közmű Kupa - 2009. augusztus 20-22.! Következő

IV. Közmű Kupa - 2009. augusztus 20-22.!