Siófok  16.6  •  2 kn       

Keszthely  15.9  •  3 kn       

Balatonfüred  16.3  •  0.9 kn       

Balatonboglár  16.6  •  1.9 kn       

Orfű  15  •  3 kn       

Velencei-tó  17.2  •  3.3 kn       

Tiszafüred  15.8  •  4.6 kn       

Mályi-tó  15.2  •  2.6 kn       

2023. június 09., péntek

Ismét Aussie győzelem San Francisco – ban a Sail GP – n

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Ismét Aussie győzelem San Francisco – ban a Sail GP – n

Ismét Aussie győzelem San Francisco – ban a Sail GP – n

Sir Russell Coutts új sorozata a Sail GP a második állomásához érkezett a hétvégén San Francisco – ban. Az első versenyt Sydney – ben a hazai pályán versenyző Team Australia nyerte az olimpiai bajnok Tom Slingsby kormányzásával. Sydney – ben elég meggyőzően versenyeztek az Aussie – k de a másik favoritot a Team Japan – t sem lehetett leírni ahol a szintén olimpiai bajnok Nathan Outteridge volt a kormányos.

San Francisco – ban a Team Japan kezdett álomszerűen, hiszen a szombati három futamból hármat meg is nyertek. Az első és a második futamban is az Ausztrálok lettek a másodikak és emellett a szombati utolsó futamban egy harmadik helyet hoztak össze, amivel második helyen álltak összetettben. A harmadik helyen a Team GBR állt nap végén 3,4,2 helyezésekkel.

Vasárnapra két futam és a döntő Match Race maradt. Az első futamot a Team GBR nyerte, őket a Team Japan és a Team Australia követte. A második futamot az ausztrálok nyerték, a britek és a Team USA előtt. Nathan Outteridge – ék „csak” a negyedik helyen futottak be de ezzel együtt is ők vívták a döntőt az Team Australia ellen. Ezt a Match – et a Sydney döntőhöz hasonlóan megint Tom Slingsby – ék bírták jobban idegileg és ezzel a sorozat második fordulóját is megnyerték, vagyis még egy lépéssel közelebb kerültek az 1 millió dolláros fődíjhoz.

A sorozat következő állomása szintén az USA – ban lesz csak a keleti parton New York városában.

A verseny honlapja:

www.sailgp.com

Eredmények:

https://sailgp.com/news/san-francisco-race-report/

Egy új Jules Verne Trophy kísérlet Yann Guichard - tól Előző

Egy új Jules Verne Trophy kísérlet Yann Guichard - tól

Siófok a Balaton Sportfővárosa Következő

Siófok a Balaton Sportfővárosa