Siófok  17.2  •  2.4 kn       

Keszthely  14.9  •  0 kn       

Balatonfüred  16.9  •  2.6 kn       

Balatonboglár  17.2  •  2.2 kn       

Orfű  15  •  3 kn       

Velencei-tó  17.3  •  2.8 kn       

Tiszafüred  17.2  •  3.5 kn       

Mályi-tó  17.3  •  2.4 kn       

2023. június 09., péntek

Új honlap indult klasszikushajok.hu néven

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Új honlap indult klasszikushajok.hu néven

Új honlap indult klasszikushajok.hu néven

A CompassMagazin oldalvizén új honlap indult február elején. A weboldal célja, hogy felhívja a figyelmet a vitorlázás klasszikus értékeire a régi fa hajókra. A honlap szeretné bemutatni mind a hazai mind a nemzetközi vizeken vitorlázó egységeket az O – Jolléktól a J – class hajókig. Elsőkét a hazai legendák bemutatásával szeretnénk kezdeni, a már megújult 75-ösökkel, majd a Tramontánával és a Kishamissal, és nem szeretnénk megfeledkezni a 6R – yachtokról, a 22-es vagy 30-as cirkálókról sem. 2019 nyarán fog vízre kerülni a Viharmadár nevű 22-es Binnenjolle amelynek a teljes felújításáról szintén beszámolunk majd.

A hajók mellett azokat a hazai műhelyeket is végig szeretnénk járni és bemutatni, ahol ezek a legendás hajók újjászületnek, illetve szeretnénk több interjút is közzétenni a klasszikus hajók kormányosaival. A honlap folyamatosan nyomon követi majd a hazai és nemzetköz klasszikus vitorlás eseményeket, ahonnan reményeink szerint többször is helyszíni beszámolókkal jelentkezünk majd.

Jelenleg nem sok versenyt rendeznek itthon klasszikus hajóknak. A Magyar Vitorlás Szövetségen kívül a Tabu Team Vitorlás SE, a Kereked Vitorlás Klub,  és a Spartacus Vitorlás Egylet az, aki kiemelten foglalkozik azzal, hogy ezeknek a hajóknak versenyt rendezzen. A honlap ebben is szeretne segíteni, hogy évről évre egyre több versenyt szervezzenek ezeknek a hajóknak.

Reméljük honlapunkon keresztül közelebb tudjuk majd hozni ezt a csodálatos értékekkel teli világot minden vitorlázóhoz.

Web: www.klasszikushajok.hu

Facebook: https://www.facebook.com/Klasszikushajok.hu/

Te körbe szörföznéd Európát? Előző

Te körbe szörföznéd Európát?

Fazisi - Egy legendás VOR hajó története Következő

Fazisi - Egy legendás VOR hajó története