Siófok  14.4  •  7.7 kn       

Keszthely  13.9  •  7 kn       

Balatonfüred  14  •  8 kn       

Balatonboglár  14.4  •  8.1 kn       

Orfű  16  •  4 kn       

Velencei-tó  14.7  •  8.1 kn       

Tiszafüred  15.4  •  5.5 kn       

Mályi-tó  13.3  •  4.6 kn       

2024. február 26., hétfő

Már félmillióan utaztak idén a balatoni komppal Szántódrév és Tihanyrév között.

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

BAHART szerencsés 500 000. utasa értékes nyereménnyel gazdagodott!

Már félmillióan utaztak idén a balatoni komppal Szántódrév és Tihanyrév között.

A sajtó jelenlétében köszöntötte a BAHART 2017. évi félmilliomodik komputasát július 24-én délelőtt. A szerencsés utas kilétére csak a helyszínen derült fény, ahol értékes nyereménnyel jutalmazta bizalmát a Társaság. Turbucz Ferenc és felesége a hétfő délelőtti 10 órás kompon vehette át a BAHART jóvoltából 50.000 Ft értékű BAHART JOKER KÁRTYÁJÁT, mellyel több hajózási lehetőséget is kipróbálhatnak a Balatonon következő év végéig. A szerencsés nyertes Ócsáról érkezett és éppen nyaralás alatti kirándulásra indult az északi partra. Az adott kompon utazó összes szerencsés autósnak és utasnak kis ajándékkal szintén megköszönte a bizalmát a Balatoni Hajózási Zrt.

A Balatoni Hajózási Zrt. kompközlekedés szolgáltatását Szántódrév és Tihanyrév között tavaly több, mint 1,1 millió utas vette igénybe, mellyel 14 éves rekord dőlt meg. 2017-ben két nappal a 2016-os köszöntés előtt, már július 24-én elérte a BAHART a félmilliós utasszámot a kompközlekedés, így idén is rekordszámú utasra számítanak év végéig.

A kompközlekedés esetében július 17-ig nagyságrendileg összesen több mint 450.000 utas vette igénybe a szolgáltatást, ráadásul annak ellenére, hogy az év első két hónapjában egyébként 51 napig szüneteltetnünk kellett a szolgáltatást a vastag jég és időjárási körülmények miatt. A szállított gépjárművek száma (150.000 db) 10% körüli mértékben növekedett, míg a kerékpárok esetében ez a mutató 12%-os emelkedést mutat a tavalyi év azonos időszakához képest.

A főidényben, július 1. és augusztus 31. között az első komp Szántódrévből 6:40 perckor az utolsó 23.20 perckor indul, míg Tihanyrévből reggel 7.00 órakor indul az első és 23.40-kor az utolsó kompjárat. A kompjáratokat a forgalom függvényében a menetrend felfüggesztésével sűrítik a forgalmas nyári időszakokban, ilyenkor a BAHART 4 komppal folyamatosan biztosítja az átkelést a Balatonon.

A BAHART, mint a Balaton motorja elkötelezett abban, hogy szolgáltatásaival összekösse a Balaton parti településeket, és látogatókat vigyen a települési programokra hajóival, köztük a kompokkal is. A komp, mint közlekedési forma a Balatonnál rendkívül népszerű az utóbbi időben, hiszen a Balaton körüli infrastruktúra terheltsége és a tóhoz érkező növekvő látogatószám egyre többeket sarkall arra, hogy ezt a gyors és kényelmes szolgáltatást válassza a túlpart eléréséhez.

Kompjainkon idén számos egyéb programot is élvezhet a közönség, hiszen idén 3 színvonalas kompkoncertet szervez a MOL Nagyon Balaton  a BAHART kompjain. Július 28-án a Stereo MC’s lép fel, augusztus 25-én délelőtt az Alma együttes ad gyerekkoncertet a különleges helyszínen, míg szeptember 16-án a Tankcsapda zenekar dübörög majd két összekötött komp fedélzetén.

Szörfön sodródó gyereket és elromlott vitorlást mentettek a balatoni vízirendőrök Előző

Szörfön sodródó gyereket és elromlott vitorlást mentettek a balatoni vízirendőrök

Különleges tortával köszöntötte a BAHART  a 90 éves CSONGOR nosztalgiahajót Következő

Különleges tortával köszöntötte a BAHART a 90 éves CSONGOR nosztalgiahajót