Siófok  17.2  •  2.7 kn       

Keszthely  15.9  •  3 kn       

Balatonfüred  16.9  •  1.7 kn       

Balatonboglár  17.2  •  1.9 kn       

Orfű  16  •  0 kn       

Velencei-tó  17.3  •  2.3 kn       

Tiszafüred  17.2  •  3.5 kn       

Mályi-tó  17.3  •  2.4 kn       

2023. június 09., péntek

Woody napszemüvegek

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Woody napszemüvegek

Woody napszemüvegek

2013-ban Budapesten jártam a Boat Show-n, és a sok stand közül figyelmes lettem egyre, ami igazán kitűnt a többi közül, ezért izgatottan és érdeklődően oda is siettem.  Woody fából készült napszemüveget árultak.  Nagyon segítőkészek voltak, rögtön adtak is egy tájékoztatást erről a termékcsaládról, hiszen előtte még sose hallottam róluk. Különösen szembetűnt egyediségük, így hát felkeltette érdeklődésemet. Egyedileg, kézzel készült Woody napszemüvegek, gondosan kidolgozva, és olyan természetes dolgokhoz nyúl vissza, mint a fa. Keretei tölgy, füstölt tölgy, amerikai dió, vagy ébenfából készülnek.

Lencséi UV szűrős, polarizáltak, ami fontos kritérium a mostani szemüvegeknél. Kérhető fényre sötétedő, vagy dioptriás lencsével is. Mivel én gyerekkorom óta szemüveges vagyok, és szemeim érzékenyek a fényre így hát ennek kiváltképp megörültem. Minden nyáron szenvedtem a vakító napsütéstől, vagy a víz visszaverődő fényétől.  Mondanom se kell rendeltem is egyet.  Az amerikai dióra esett a választásom.

Fontosnak éreztem, hogy végre legyen egy olyan szemüvegem, ami kényelmes, könnyű viseletű, védi az UV sugárzást, és polarizált is legyen, mivel a nyár nagy részét, mint törzsgyökeres balatoni a vízen töltöm. Sok napszemüvegem volt már, amit eddig sajnos csak kontaktlencsével tudtam hordani, de valahogy egy se tudta úgy teljesíteni a feladatát, ahogy azt kellett volna, hiába mondtak, vagy írtak róla csupa jót így feleslegesen is vásároltam őket. Ezek után a különbség észrevehető volt. Miután megrendeltem a saját dioptriámmal, kb 2 hét után meg is érkezett. A HOYA cég biztosította a lencséket a szemüveghez, ami karcálló, tükröződéscsökkentő, vízlepergető, szennyeződéstaszító, és portaszító réteget képez magán. Máris használatba vettem. Vitorlázáskor vízen nálam máris elérte maximális teljesítményét. Érezhetően kevésbé zavarta szemem a víz visszaverődő csillogó fénye, kevésbé hunyorogtam és fáradt el a szemem, mint a többi eddig csak feleslegesen vásárolt termékeknél. Én nem utolsó szempont, hogy rengeteg napszemüveget hagytam már úgy el, hogy a hajóról vízbe esett, amit utána kereshettem volna, de ennél ilyen nem fordult elő, ha be is esett véletlen szépen a víz felszínén maradva könnyen utána tudtam nyúlni. Természetesen nem csak nyáron, az év minden szakában hasznát veszem. Télen síeléskor kiváló a hó vakító hatása ellen. Ki merem jelenteni, hogy eddigi legjobb napszemüvegemre tettem szert.  Ha nem jártam volna a vitorlás kiállításon, nem bukkantam volna rá és nem tapasztalom mindezt.  2013-ban vásároltam, és mind a mai napig teszi a dolgát. Semmi pénzért nem cserélném le.  Fényre érzékeny szemeim megkönnyebbültek.  Vitorlázóknak különösen ajánlom. Férfiaknak, nőknek egyaránt.

www.woody-sunglasses.com

+36 70 622 76 20

8500 Pápa, Jókai u.24.
Fodor Zsolt

Hét ember eltűnt az amerikai hadihajó balesetében Előző

Hét ember eltűnt az amerikai hadihajó balesetében

Szörfön sodródó gyereket és elromlott vitorlást mentettek a balatoni vízirendőrök Következő

Szörfön sodródó gyereket és elromlott vitorlást mentettek a balatoni vízirendőrök