Siófok  33.5  •  4.2 kn       

Keszthely  29.9  •  5 kn       

Balatonfüred  33  •  2.5 kn       

Balatonboglár  30.1  •  5.8 kn       

Orfű  32  •  7 kn       

Velencei-tó  34  •  5.8 kn       

Tiszafüred  32  •  10.5 kn       

Mályi-tó  29.6  •  10.2 kn       

2024. július 19., péntek

Vitorláznak a balatonkeresztúri diákok.

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A balatonkeresztúri Festetics Kristóf Általános Iskola tíz tanulója június 20. és 25. között vitorlástáborban vett részt a Balatonmáriafürdői Vitorlás Iskola szervezésében.

Vitorláznak a balatonkeresztúri diákok.

Az idén már második alkalommal megszervezett tábor - a helyi vitorlásegyesületnek és a BMVI együttműködésének köszönhetően - a gyerekek számára ingyenes volt. Az egy hetes tanfolyamon naponta hat órát töltöttek a gyerekek a vízen, ezáltal tényleges vitorlázó tudásra tettek szert. A Laser Pico típusú kishajókkal való vitorlázás során biztonságos keretek között ismerhették és tanulhatták meg a vitorlázás alapjait.

 A vitorlásiskola több projektben is együttműködik a Magyar Vitorlás Szövetséggel, akik tavaly útjára indították a ”Go Boating” napot. Ez egy olyan nap, amikor különböző iskolákból egy napra meghívják a tanulókat, hogy bemutassák a vitorlázást. „Terveink szerint jövőre már mi is csatlakozunk ehhez a kezdeményezéshez. Reméljük, hogy hasonló partnerekre lelünk a többi környező iskolában, hogy bemutassuk a gyerekeknek a vitorlázást. Emellett természetesen a Festetics Kristóf Általános Iskola tíz tanulóját jövőre is egy hétig várjuk vitorlázni.” - árulta el Gáthy Gergely, a BMVI vezetőedzője.

A csoportból a legügyesebb diákok kiválasztásra kerültek és így képviselhetik iskolájukat a BMVI Kupán július második hétvégéjén. A versenyre körülbelül húsz egység részvételével számolnak, akik a Balatonmáriafürdő kikötőjénél található szabadstrand előtti vízterületen mérik össze tudásukat.  Ide minden érdeklődőt szívesen látnak, hiszen nem mindennapi látványosságban lesz része azoknak, akik kilátogatnak a versenyre.

Hídnak ütközött és keresztbe fordult egy hotelhajó a Dunán Előző

Hídnak ütközött és keresztbe fordult egy hotelhajó a Dunán

Pénteken nyit a Balaton legmagasabb kilátója Következő

Pénteken nyit a Balaton legmagasabb kilátója