Siófok  0.6  •  6.2 kn       

Keszthely  -0.1  •  4 kn       

Balatonfüred  0.7  •  4.9 kn       

Balatonboglár  0.1  •  6.8 kn       

Orfű  •  9 kn       

Velencei-tó  0.8  •  3.7 kn       

Tiszafüred  -0.8  •  7.6 kn       

Mályi-tó  -1  •  5 kn       

2023. december 06., szerda

Hunguest Hotel Palota Lillafüred-Deboti Vitorlás Hétvége

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

2016. június 11-12. napján a Deboti Vitorlás Sportegyesület rendhagyó, exkluzív versenyt rendezett a Miskolc közvetlen vonzáskörzetében található Hámori tavon, Lillafüreden, két hajóosztály számára.

Hunguest Hotel Palota Lillafüred-Deboti Vitorlás Hétvége

Szombati napon a Hámori-tó Zöld szalagjáért folyt a küzdelem. A versenykiírás szerint az nyerhette el első alkalommal a szalagért folyó küzdelmet, aki az up and down (a tó alsó, és felsőrészén lévő bójákat kellett kerülni) pályán 90 perc alatt a legtöbb kört tette meg. Tekintettel arra, hogy a versenypálya a Bükk hegység szívében, meredek hegyek által szegélyezett környezetben helyezkedett el, a szélviszonyok változását legjobban adoptáló, technikailag tökéletesen felkészült versenyzőknek lehetett esélye a győzelemre. Berki Bence szoros küzdelemben, stabil vitorlázással megérdemelten 

nyerte el a szombati verseny díját. Az abszolút győzelem mellett a Laser, és Optimist I-III. helyezettek éremdíjazásban részesültek.

Vasárnap 11.00 órai kezdettel hirdettek rajtot a szervezők. A nézők az esős idő ellenére jóval a tervezett időpont előtt gyülekeztek, a korán érkezők elfoglalták a legszebb panorámát biztosító helyeket. Az időjárás 12.00 óra körül tette lehetővé a kis szeles futamok lebonyolítását. Erre a napra 4-4 futamot terveztek a rendezők, egy rövid, pörgős, nézőbarát pályán. A rajt előtt valamennyi néző megkapta a verseny megértéséhez szükséges tájékoztatást.

Először az optimistesek tudtak két futamot teljesíteni a telepített rajttal, és céllal rendelkező két körös pályán. Később a laseresek is ezt a mintát futották.

A verseny mindkét napján eredményhirdetéssel egybekötött vacsorán vettek részt a versenyzők. A jó hangulatú összejöveteleken finom, és bőséges hús ételek, saláták, desszertek tették még szebbé a napot.

A Deboti VSE több felajánlást is kapott magánszemélyektől, így sor kerülhetett a legfiatalabb versenyző, női versenyző, és valamennyi optimistes versenyző külön díjának átadására is.

A verseny megrendezésében nagy segítséget jelentett a Támogatók feltétlen bizalma, Litkey Farkas személyes támogatása, és Miskolc városának segítő hozzáállása.

A szervezők már holnaptól elkezdik a 2017-es verseny szervezését abban a reményben, hogy az idei támogatók mellett, újabbak is csatlakoznak ehhez az exluziv eseményhez.

Jó szelet

Ki kellett menteni egy családot egy balatoni vitorlásról Előző

Ki kellett menteni egy családot egy balatoni vitorlásról

Hídnak ütközött és keresztbe fordult egy hotelhajó a Dunán Következő

Hídnak ütközött és keresztbe fordult egy hotelhajó a Dunán