Siófok  32.2  •  4.9 kn       

Keszthely  28.9  •  3 kn       

Balatonfüred  31.5  •  3.5 kn       

Balatonboglár  29.1  •  6.3 kn       

Orfű  31  •  9 kn       

Velencei-tó  32.5  •  5.9 kn       

Tiszafüred  31.2  •  10.8 kn       

Mályi-tó  29.4  •  10.7 kn       

2024. július 19., péntek

Prémium kategóriás élmények fapados árakon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

2013 nyarán új szereplővel bővült a balatoni charter szolgáltatók tábora, miután Balatonbogláron megkezdte működését a BB Charter.

Prémium kategóriás élmények fapados árakon

Az elmúlt egy esztendőben a cég megszilárdította helyét a piacon és stabil ügyfélkört tudott megszólítani, de természetesen itt nem áll meg a fejlődés. A BB Charter hátteréről és jövőbeni terveiről Nagykovácsy Tiborral beszélgettünk.

Honnan és mikor jött az ötlet a charter cég megalapítására?
Lassan két évtizede vitorlázok versenyszerűen a Balatonon, és az évek során egyre inkább feltűnt, hogy többen is úgy vásárolnak vitorlás hajót, hogy tulajdonosaik mindössze pár napra vagy - jobb esetben - 1-2 hétre hagyják el a kikötőt. Biztosan többekben felmerül a kérdés, hogy érdemes-e ilyen kihasználtság mellett hajót vásárolni, nem érdemesebb-e inkább bérelni? A bérlés több előnyt is hordoz magában a tulajdonlással szemben, hiszen addicionális munkák és költségek nincsenek, továbbá nem „áll a pénz” egy hajóban. Ha valaki nem szezonokat tölt hajózással akkor mind gazdasági, mind racionális szempontok alapján is jobban megéri bérelni.

Csapatunk évek óta versenyez és ér el sikereket a balatoni regattákon Dolphin típusokkal, így nem is volt kérdés, hogy charterezés terén is a Tamásiból kikerülő típusok mellett tesszük le a voksunkat.

Azon kívül, hogy ti megkedveltétek a Dolphint, milyen előnyös tulajdonságait emelnéd ki a flottátoknak?
A BB Charter flottájában jelenleg 2 db Dolphin 28-as és 2 db 26-os hajó bérlésére van lehetőség. A hazai vállalkozásokkal való együttműködés fontosságának jegyében a BB Charter hajói Magyarországon tervezett és gyártott vitorlások. A kifejezetten a magyar vitorlázók igényeihez és a balatoni körülményekhez igazodó hajókból a gyártás megkezdése óta több mint száz darabot adtak el, így elmondható, hogy az egyik legnépszerűbb hazai túravitorlást vehetik bérbe a hajózni vágyók. A sportos, stabil, kiváló menettulajdonságokkal rendelkező hajókhoz magas szintű komfort tartozik, amely kiválóan alkalmassá teszi arra, hogy kényelemben és biztonságban fedezhessék fel bérlőink a Balaton csodálatos kikötőit, öbleit, valamint a páratlan szépségű nyugati medence északi és déli partszakaszait. A hajók kategóriájuk legkorszerűbb követelményeinek megfelelő felszereltséggel rendelkeznek, amelyek messzemenően megfelelnek a biztonsági előírásoknak, ugyanakkor formaviláguk mindenfajta kényelemi és esztétikai igényt is kielégít. Összességében elmondható, hogy a kezelhetőség és a felszereltség tekintetében a Dolphin ideális balatoni hajó, előnyös tulajdonságainak köszönhetően, kitűnően alkalmas néhány napos, de akár több hetes balatoni túravitorlázásra is, kortól, nemtől és vitorlásvezetői gyakorlattól függetlenül. A jelenleg két típusból álló hajópark alkalmas úgynevezett flotta-vitorlázásra is, amelynek keretében egy nagyobb baráti társaság vagy akár munkahelyi közösség több hajóval, egyszerre indul útnak és látogatja sorra a Balaton szebbnél szebb kikötőit.

Az elmondottak alapján nagyjából körvonalazódik, hogy kiket céloztok meg ajánlataitokkal, de pontosan kiknek ajánlanád szolgáltatásaitokat?
A BB Charter elsősorban a családok, baráti társaságok és azok igényeit kívánja kielégíteni, akik szeretik és tisztelik a Balatont. De természetesen egy balatoni hajótúra nem csak a kikapcsolódást, hanem az üzleti érdekeket is szolgálhatja: újszerű terep lehet ez csapatépítő tréningek megtartására, céges évfordulók, vagy akár partnertalálkozók, fontos szerződések megkötésének lebonyolítására is. Örömteli, hogy továbbra is egyre többeket varázsol el a Balaton és a balatoni hajózás – a BB Charter azoknak segít, akik a vitorlázáson keresztül szeretnék megismerni ezt a csodálatos régiót. És persze azoknak, akik már rég a tó szerelmesei, csak még nem volt lehetőségük arra, hogy saját hajóra tegyenek szert.

A BB Charter azonban kicsit másképp próbál működni, mint a legtöbb charter cég, milyen további szolgáltatásokkal várjátok visszatérő ügyfeleiteket?
A normál hajóbérlésen túl a BB Charter Vitorlás Klubot is indított, amely során családok, baráti és sportbaráti társaságok, cégek jelentkezését várja tagjainak sorába olyan feltételekkel, amelyek fapados árakon biztosítanak prémium kategóriás hajós élményeket! Balatonboglári báziskikötővel működő társaságunk zárt klubrendszerben kínál hajóbérlési lehetőségeket, ezáltal a tagok a járulékos költségektől és vesződségektől mentesülve teljes egészében a vitorlázás örömeinek szentelhetik idejüket. Klubtagjainknak nem kell bajlódniuk a tárolás és a karbantartás költségeivel, a hajók ki- és beemelési procedúrájával, a víztelenítéssel és az ehhez kapcsolódó járulékos feladatokkal, mégis mindenki úgy érezheti, a saját hajója várja viszont.  Mindössze egy balatoni kikötőhely éves díjának (BAHART) megfelelő összegért cserébe klubtagjaink előre egyeztetett időpontban 3 hetet vitorlázhatnak, a további kedvezmények igénybe vételével:

  • Túraajánlatokkal, gasztro-, bor- és kulturális körutak bemutatásával, kiváló horgászhelyek ajánlásával is segítjük klubtagjaink tartalmas pihenését,
  • Kedvezményes jégvitorlás bérlési lehetőség, csak hogy télen se essünk ki a formából.
  • A Balaton körül további 14 ingyenes kikötési pont áll a tagok rendelkezésére, így változatos és egyedi élmények várnak mindazokra, akik vízre szállnak.
  • A 3. hét után további hajóbérlésre 50%-os kedvezmény az elő- és utószezonban a szabad időpontok függvényében.

A vitorlás sport továbbra is igen népszerű, és mind többen bérkapitány nélkül, saját maguk által kormányozva szeretnék családjukat, barátaikat elvinni egy pár napos, vagy akár egy egész hetes vitorlás túrára. Ezen igények kielégítésére vállalkozásunk több lehetőséget kínál. Az alapvető vizsgára felkészítő tanfolyamon kívül speciális manőver tréningeket is tartunk azoknak, akik szeretnék jobban megérteni a hajó mozgását, a szél folyamatosan változó irányát, és szeretnék biztosabb kézzel kormányozni hajójukat, megszerezni azt a rutint, amit segítségül lehet hívni, ha baj van.

Vendégeink számára lehetőséget nyújtunk aktívan versenyző, országos bajnoki címmel, sok éves, évtizedes tapasztalattal rendelkező kapitányaink irányítása mellett a versenyvitorlázásra is. Részt vehetnek egy versenyre szerelt hajó fedélzetén egy igazi balatoni versenyen, ahol részesei lehetnek a jól szervezett csapatmunkának, és testközelből szemlélhetik, miként zajlik egy pálya-, vagy akár túraverseny. A szezonális versenyek időpontjai függvényében az előzetes kapcsolatfelvétel után, a szükséges egyeztetéseket követően választjuk ki közösen azt a versenyt, amelyen elindulunk.
A jövőben milyen újdonságok várhatók a szolgáltatásban?
A jelenlegi igényeknek megfelelően terveink között szerepel a flotta bővítése, valamint a Balatonhoz és a szűkebb értelemben vett vitorlázáshoz kapcsolódó szolgáltatások bevezetését. Ezek között a már hajóvezetői képesítéssel rendelkező hajósoknak szeretnénk különböző tréningeket tartani, mint például:

  • manőver tréning – kikötés, horgonyzás, stb.
  • havaria tréning – különböző vészhelyzetekkel kapcsolatos, úgy mint motorleállás, rossz látási viszonyok közötti  és éjszakai manőverezés, ütközés, sodródás, stb.
  • vihar, erős szeles tréning – hogyan kell felkészülni egy vihar érkezésére, milyen óvintézkedéseket kell tenni a legénység és a hajó megóvása érdekében, reffelés, segélykérés, stb.

Ezeknek a tréningeknek a fő célja, hogy azoknak, akik még nem rendelkeznek kellő rutinnal ahhoz, hogy minden szélben, minden körülmények között biztonsággal „révbe érjenek”, kliséket, mintákat tudjunk adni, hogy a jövőben elősegítsük ezekben a helyzetekben a döntéshozatalt, hiszen mint tudjuk a balesetek nagy többségben a rossz döntések okán következnek be. 

Véget ért a Nagyhajós OB Előző

Véget ért a Nagyhajós OB

 Osztály vigyázz, jön az újabb vizsga a Balatonon Következő

Osztály vigyázz, jön az újabb vizsga a Balatonon