Siófok  12.2  •  6.1 kn       

Keszthely  7.9  •  8 kn       

Balatonfüred  11.8  •  5.2 kn       

Balatonboglár  12.2  •  9.1 kn       

Orfű  10  •  6 kn       

Velencei-tó  10  •  7.6 kn       

Tiszafüred  10  •  9.3 kn       

Mályi-tó  8.2  •  5.9 kn       

2024. március 29., péntek

SurgiCare Orvos-Gyógyszerész Kupa az egészségügy hivatalos szakmai regattája

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Június 20-22-én Balatonlellén lesz az orvos és gyógyszerész szakma hivatalos balatoni vitorlás regattája a SurgiCare Orvos-Gyógyszerész Kupa.

SurgiCare Orvos-Gyógyszerész Kupa az egészségügy hivatalos szakmai regattája

A szervezők, hatodik alkalommal várják a Balatonra vitorlázni az egészségügyi szakmát. A Compass magazin szakmai regatta brand-jének részeként rendezi az orvosok vitorlás versenyét azzal, hogy 2012-ben az addigi névadó főtámogató SurgiCare megvásárolta a  rendezvény jogait és azóta saját versenyeként rendezteti meg az eseményt. A verseny kapcsán Székely Róbertet, a SurgiCare értékesítési vezetőjét kérdeztük az orvos regattáról.

Idén immáron hatodik alkalommal kerül megrendezésre a verseny, hogyan értékeled az elmúlt öt év versenyeit?
Kezdetektől támogatjuk az orvos kupát és 2012-től már, mint saját versenyünkre tekintünk. Ekkor döntöttük el, hogy hosszútávon szükségünk van a versenyre és mivel ez a rendezvény a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által garantált védjegy oltalom alatt áll, így számunkra komoly értéket képvisel.
A versenyek évről évre nagyobb népszerűségnek örvendnek, az öt év alatt végigjártuk a Balaton különböző kikötőit, ami kifejezetten tetszett a résztvevőknek. Az egészségügyi szakma képviselői közül sokan vitorláznak és a rendezvény kitűnő alkalmat teremt arra, hogy a kórházakon kívül találkozzunk egymással, sportoljunk, kikapcsolódjunk.

Utaltál rá, hogy a verseny védjegy oltalom alatt áll, mit jelent ez a verseny tekintetében és miért tartod fontosnak ezt kihangsúlyozni?
Nem vagyok jogász, de annyit tudok, hogy belföldön csak a jogosult szervezhet vitorlás versenyt az orvos és a gyógyszerész szakmák képviselői számára. Gyakorlatilag ez az értelme és a tartalma a tulajdonunkban lévő védjegynek. Több mint hároméves jogi procedúra és jelentős költségvállalás után jegyezték be a védjegyet, amit 2012-ben megvásároltunk.
Sajnos nem mindenki van ezzel tisztában és jelenleg is van olyan verseny a Balatonon, amely súlyosan sérti a jogainkat. Azt nem tudom, hogy ismert e a jogbitorlók előtt a védjegy jogunk létezése, ezért elsősorban békés úton szeretnék a jogainknak érvényt szerezni. Ameddig komoly szponzor nem jelenik meg a konkurens versenyen, addig csupán a résztvevők zavarodhatnak össze. Támogató megjelenése már kártérítési igényt is felvethet.

Visszatérve az idei versenyre, milyen lesz az idei verseny, mi vonzza a résztvevőket?
Ahogy korábban is említettem minden eddigi verseny jobban sikerült az előzőnél, a regatta fejlődése töretlen. A mi versenyünknél elsősorban nem az számít, hogy 70-80 hajós mezőny legyen, persze ezzel is megbirkózunk. A célunk, hogy 30-40 orvos csapatot lássunk vendégül és versenyeztessünk két napon keresztül, aktív élményt nyújtsunk akár olyanoknak is, akik csak évente egyszer a mi rendezvényünkön kóstolnak bele a vitorlázás élményébe. Az Orvos-Gyógyszerész Kupa alapvetően egy társasági esemény ahol emberi, olykor szakmai kapcsolatok jönnek létre, mélyülnek el szinte észrevétlenül. Visszajáró versenyzőink vannak, ebből gondolom, hogy tetszik a résztvevőknek a rendezvény

Ebben az évben Balatonlellén, a BL Bavaria Yachtclubban  lesz a verseny június 20-22-én, péntektől vasárnapig. Szokás szerint túra és pályafutamokkal színesítjük a versenyprogramot, valamint szombaton a hagyományos betétregattákat is megrendezzük. Az időpontválasztás szerencsésen sikerült, mivel ezen a hétvégén a nyugati medencében nincs másik nagyhajós verseny, ezért is örülök annak, hogy szombaton a versenyünkkel együtt kerül megrendezésre a Mackó Classic oldtimer regatta és a Fritz Segel Tour hagyományos nyílt yardstick verseny.

Miért pont a vitorlázást választotta az egészségügyben érdekelt cégetek?
Jelen vagyunk az autósportban és a sísportban is, de a vitorlázás számomra a legkedvesebb sport és kikapcsolódás. Egészen kicsi gyermekkorom óta a fonyódi Port Lacajban töltöm a nyarakat és most már a családi klasszikus 25-ös jolle, a Mackó is az én gondozásom alatt áll. Ennek apropóján hívtuk életre az orvos kupával egy időben a hajónkról elnevezett regattát. Büszkén mondhatom, hogy tavaly bajnokok lettünk a Mackóval, ami a hajóval való kapcsolatomat talán még szorosabbra fonta.

A versenyen csak orvosok indulhatnak?
Az Orvos-Gyógyszerész Kupa alapvetően az egészségügyben dolgozók szakmai regattája, így az orvosok és a gyógyszerészek a célközönség. A verseny alapításától kezdve a rendezvény fővédnöke Dr. Kollár Lajos érsebész professzor, aki több szálon is kötődik a regattához. Elsősorban, mint orvos, másodsorban, mint a Tabu nevű 40-es oldtimer cirkáló kapitánya továbbá tavaly óta, mint a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke. Ha az ő példáját nézzük orvosként az Orvos-Gyógyszerész Kupán indul, a Tabu kormányosaként a Mackó Classic-on és mint évtizedek óta a Balatonon hajózó vitorlázó az előző két tényezőtől függetlenül indulhat a nyílt yardstick versenyen a Fritz Segel Tour-on.

Tehát, akkor mindenki számára lesz versenyzési lehetőség június harmadik hétvégéjén?
Gyakorlatilag igen, más más értékelési rendszerben, de azonos pályákon fut az orvosok versenye, a Mackó Classic és a Fritz Segel Tour is. Azt hiszem a szervezők éppen ezért nevezték el ezt a hétvégét Compass Regatta Hétvégének. A nyugati medencében, ezen a hétvégén nem lesz más nagyhajós verseny, így sok hajóra és még több vitorlázóra számítunk.

Elzárták a Sió-zsilipet Előző

Elzárták a Sió-zsilipet

Tolnay Kálmán László Emlékverseny Következő

Tolnay Kálmán László Emlékverseny