Siófok  7.7  •  2 kn       

Keszthely  4.9  •  2 kn       

Balatonfüred  7.4  •  5.2 kn       

Balatonboglár  7.5  •  2.7 kn       

Orfű  •  0 kn       

Velencei-tó  4.8  •  1.1 kn       

Tiszafüred  3.9  •  1.3 kn       

Mályi-tó  5.9  •  2.2 kn       

2024. április 26., péntek

A Nemzetközi Önkéntes Program projekt újabb állomása Budapesten

A Nemzetközi Önkéntes Program projekt újabb állomása Budapesten

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az Erasmus+ projekten belüli munkamodell minden partnerországban munkamegbeszéléseket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik az önkéntességi rendszerek megvalósításának megfigyelését és elemzését ezekben az országokban

A Lengyel Vitorlás Szövetség a Magyar Vitorlás Szövetséggel és a „Wind Hunters” román vitorlás klubbal közösen elindította a VolunSailing projektet az Európai Bizottság Erasmus+ Sport programja keretében.

Az Erasmus+ projekten belüli munkamodell minden partnerországban munkamegbeszéléseket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik az önkéntességi rendszerek megvalósításának megfigyelését és elemzését ezekben az országokban.

A budapesti program kötetlen hangulatú vacsorával indult egy autentikus magyar étteremben, ahol a lengyelek, románok és magyarok rég nem látott barátként üdvözölték egymást. A munkavacsorán az új résztvevők is bemutatásra kerültek.

A szombati nap már komoly munkával telt. A három ország munkacsoportja bemutatta az önkéntességre vonatkozó kérdőíves kutatásának eredményét. Ezúton is köszönjük a tagszervezeteinknek és a versenyzőknek, hogy ilyen nagy számban visszaküldték a kérdőíveket, így pontos tájékoztatást kapott a Szövetség arról, hogy mire van igazán szükségük a feleknek a vitorlás önkéntesség terén Magyarországon. Meglepően hasonló kutatási eredmények születtek a lengyel és román önkéntességi felmérés kapcsán.

Az ebédet követően dr. Perényi Szilvia egyetemi docens tartott előadást és interaktív beszélgetést az önkéntesség területén szerzett tapasztalatairól, majd hasznos tanácsokkal látta el a konferencia résztvevőit. Az érdekfeszítő és inspiráló napot borkostolóval egybekötött városfelfedező estével zártuk.

A projekt célja az önkéntesség népszerűsítése és aktivizálása a különböző vitorlás események során, valamint olyan szabványok és eljárások létrehozása, amelyek bármilyen vitorlás szervezetben alkalmazhatók.

Az összegyűjtött következtetéseket és tapasztalatokat részletes elemzésnek veti alá az MVSZ.  Az elemzések alapján egy univerzális kézikönyv készül, amely egy olyan, használatra kész szabályrendszert tartalmaz, amely segíti az önkéntesek hatékony bevonását bármely vitorlás szervezetben.

A projekt feléhez érkezve, a résztvevők vasárnap átbeszélték az előttük álló feladatok ütemezését és az online meetingek időpontjait. A megbeszélés után a Magyar Vitorlás Szövetség partnere, az Airmoniq tartott előadást a nyomkövető alkalmazásukról, amit nemzetközi szinten is szeretnének népszerűsíteni. A VolunSailing projekt honlapja 2022 év elejétől több nyelven is elérhető lesz.

A Magyar Vitorlás Szövetség bízik benne, hogy 2022-es év végére egy olyan univerzális kézikönyv áll majd rendelkezésre, mely konkrét utasításokat tartalmaz az önkéntesség megszervezésére és végrehajtására bármelyik vitorlás szervezetben. A kézikönyv ingyenesen elérhető lesz azoknak a vitorlás szervezetek számára, amelyek az önkéntességet szisztematikusan szeretnék megvalósítani struktúrájukban.

Ez történt a hajóosztályokkal: Íme az 50 - es cirkálók beszámolója Előző

Ez történt a hajóosztályokkal: Íme az 50 - es cirkálók beszámolója

MOB Fair Play felhívás 2021 Következő

MOB Fair Play felhívás 2021