Siófok  16.1  •  4.6 kn       

Keszthely  14.9  •  3 kn       

Balatonfüred  15.8  •  3.5 kn       

Balatonboglár  16.1  •  3.5 kn       

Orfű  14  •  6 kn       

Velencei-tó  14.1  •  4.8 kn       

Tiszafüred  13.2  •  2.5 kn       

Mályi-tó  15.7  •  2.4 kn       

2024. május 23., csütörtök

Hírek a Hídról: Zajlik a tervezés, előkészítés, a bizottságok kialakítása az MVSZ - ben!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Hírek a Hídról: Zajlik a tervezés, előkészítés, a bizottságok kialakítása az MVSZ - ben!

Hírek a Hídról: Zajlik a tervezés, előkészítés, a bizottságok kialakítása az MVSZ - ben!

Újraindul a Hírek a hídról, a Magyar Vitorlás Szövetség havi tájékoztató összefoglalója, amely minden hónap első hétfői napján kerül majd fel a www.hunsail.hu weboldalra, a Magyar Vitorlás Szövetség Facebook oldalára, valamint email formájában is eljut az MVSZ teljes tagságához. A cél egyértelmű: megfelelő tájékoztatás nyújtása a tagoknak a szövetség működéséről, a célokról, a struktúrák kialakításáról, a döntésekről, a tervekről, az előkészítésre váró feladatokról.

A kérdésekre az MVSZ főtitkára, Holczhauser András válaszol, aki elsősorban a tájékoztatás fontosságát emelte ki:
Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a hazai vitorlázás teljes közössége megfelelő tájékoztatást kapjon arról, hogy hónapról-hónapra milyen területeken történik előrelépés, milyen megoldandó feladatok állnak az elnökség előtt, összességében tehát beszámoljunk arról, hogy mi is történt sportágunkban az adott időszakban. Ezért indítjuk újra a Hírek a hídról tájékoztató anyagunkat, amely minden hónap első hétfői napján kerül ki a hunsail.hu weboldalra, a Magyar Vitorlás Szövetség Facebook oldalára, valamint levél formájában elküldjük valamennyi tagunknak.

Tisztújítás volt szeptemberben a Magyar Vitorlás Szövetségben. Azóta mi történt az elnökségi üléseken?
Igen, szeptember 17-én tartotta Tisztújító Közgyűlését az MVSZ. Gerendy Zoltán elnök úr vezetésével megkezdte munkáját a szövetség új elnöksége. Jelenleg minden héten van elnökségi ülés és egyelőre a működési struktúra kialakítása van folyamatban, ami rendkívül fontos lesz a szakmai törekvéseink megvalósítása szempontjából. Úgy látom, és a korábbiakhoz képest ez mindenképpen változás, hogy nagyobb hangsúly kerül a jövőben a nagyhajózásra és a szabadidősport támogatására, ami nagyon fontos feladata a Magyar Vitorlás Szövetségnek. Jelen pillanatban a 2020-as esztendő értékelése, valamint a 2021-es év előkészítése is zajlik. A ranglista számításokat a Titkárság elvégezte, az osztály pályázatokat elküldték az illetékesek, és folyamatban van a következő szezon versenynaptárának kialakítása is. Amennyiben felmennek a sporttársak a hunsail.hu oldalra, akkor már láthatják a versenynaptár tervezetét. A műhelymunka támogatást a héten fogadja majd el az elnökség, utánpótlás edző program-pályázatot hirdet az MVSZ, készül a versenyrendelkezések 2021 is, úgyhogy nagyon intenzív és érdekes a munka a Titkárságon, különösen így, hogy új elnökség van.

Az átalakult elnökségben valóban nagyobb hangsúlyt kapnak a különböző bizottsági területek, a bizottsági szakterületekre leosztott feladatok?
Így van. Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó és erős elnökséget szavazott meg a Magyar Vitorlás Szövetség közgyűlése, így abban bízom, hogy a következő olimpiai ciklusban is - hasonlóan az elmúlt évekhez – intenzív és komoly szakmai munka zajlik majd a szövetségben. A bizottsági struktúrával kapcsolatban most ott tartunk, hogy jelen pillanatban folyamatban van az új bizottságok felállítása, a bizottsági elnökök felkérése. A korábbiakhoz képest az mindenképpen változás lesz, hogy minden elnökségi taghoz tartozik majd egy terület, amit szakmailag felügyel és irányít, valamint a Titkárságról is kapnak segítséget a bizottságok, hogy így is hatékonyabbá tehessük a munkát, a működést.

Szerencsére nagyon sok utánpótláskorú versenyzője van a sportágnak. Gondolom, hogy fontos feladat az edzőképzés szinten tartása, a fejlődés, az előrelépés lehetőségének biztosítása?
Igen, sok változás történt az edzőképzésben és még lehet is majd változásokra számítani. 2019-ben – majdnem húsz év után – újraindítottuk az edzőképzést a Testnevelési Egyetemen, és akkor nyolc jelentkező volt. 2021 szeptemberében is indul képzés az egyetemen, és nagyon jó hír az is, hogy az átalakuló OKJ-s képzésre huszonkilencen iratkoztak be, ami jelentős előrelépés, mert ennél kevesebben szoktak jelentkezni. A felnőttképzés átalakulásával párhuzamosan mi is szeretnénk változásokat az edzőképzés és az oktatóképzés struktúrában. Az lenne a cél, hogy a képzési idő rövidebb legyen és például a nyári táborok, egyesületi táborok vezetésére, koordinálására pár hónap alatt meg lehessen szerezni a képesítést. Az edzőképzést egy évesre hirdeti az egyetem, így viszonylag gyorsan megszerezhetőek lesznek a megfelelő képesítések.

A versenyszezon befejezése és a téli időszak beköszönte tehát nem azt jelenti, hogy az MVSZ számára pihenőidőszak kezdődik?
Egyáltalán nem. Természetesen ez az időszak a tervezésről az előkészítésről, a döntésekről szól, hiszen pillanatok alatt itt lesz a tavasz és az új szezon. Fontosnak tartjuk, hogy az olimpiára készülő versenyzőink edzőtáborairól, felkészüléséről is tájékoztatni tudjuk majd a tagságot, így akik követik a felületeinket azok sokszor kaphatnak híreket arról, hol és hogyan készülnek azok a sportolóink, akik már rendelkeznek olimpiai kvótával, vagy megszerezhetik még az indulási jogot a jövő évi ötkarikás játékokra.

Van-e bármilyen információ egyébként a Tokiói játékokkal kapcsolatban? Egyelőre mindenki úgy tervez, hogy lesz olimpia?
Igen, abban bízunk és úgy készülünk, hogy megrendezhető lesz a nyári ötkarikás játékok és ennek megfelelően tervezték a szakemberek is az olimpikonok felkészülési időszakát, lehetőségeit.

Akkor a következő tájékoztatás decemberben érkezik majd a hazai vitorlásélet tagjaihoz?
Igen, december első hétfői napján ismét küldjük a híreket a hídról.

Arcok az elnökségből 2.rész: Domonkos Szilárd Előző

Arcok az elnökségből 2.rész: Domonkos Szilárd

Van még hely a Balatonon? Következő

Van még hely a Balatonon?