Siófok  34.9  •  5.3 kn       

Keszthely  31.9  •  5 kn       

Balatonfüred  34.3  •  2.4 kn       

Balatonboglár  32.1  •  3.5 kn       

Orfű  33  •  8 kn       

Velencei-tó  35.8  •  4.8 kn       

Tiszafüred  33  •  11.2 kn       

Mályi-tó  29.4  •  9.6 kn       

2024. július 19., péntek

A MAPFRE csapatát a Helly Hansen óvja a világ legzordabb óceáni körülményeitől

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A MAPFRE csapatát a Helly Hansen óvja a világ legzordabb óceáni körülményeitől

A MAPFRE csapatát a Helly Hansen óvja a világ legzordabb óceáni körülményeitől

2017. szeptember 7. - A mai napon a spanyol vezető vitorlás versenyző csapat a MAPFRE, a 2017/18-as Volvo Ocean Race-en a vitorlás és a parti személyzet számára a Helly Hansent nevezte meg, mint hivatalos ruházati és lábbeli szponzor. A tapasztalt csapat tagjai olyan Helly Hansen felsőruházatot, középréteget, aláöltözőt és lábbeliket fognak viselni, amelyeket úgy terveztek meg, hogy a legváltozatosabb és leginkább kihívást jelentő óceáni körülményeknek is ellenálljanak a 7 hónapon át tartó versenyen, amely a spanyolországi Alicantéből indul idén októberben, és 2018 júniusában ér véget Hágában. 

A Volvo Ocean Race a világ leginkább kihívást jelentő vitorlás versenye, emiatt az öltözetek tekintetében a hibahatár nulla lehet a verseny elejétől a végéig” – mondja Øyvind Vedvik, a Helly Hansen vitorlás kategória vezető menedzsere. „Annak érdekében, hogy az optimális teljesítményt nyújtsa a ruházat, a MAPFRE csapattal minden kikötőpontnál találkozni fogunk, hogy a megfelelő beállításokban segítsünk, és biztosítsuk őket abban, hogy a professzionális felszerelés ne csak kényelmes legyen számukra és szárazon tartsa őket, hanem javítson a vitorlázási körülményeken is. Nincs is jobb lehetőség a fentiek bizonyítására, mint a Volvo Ocean Race.”

A Helly Hansen 1973-tól, a kezdetek óta a Volvo Ocean Race hivatalos ruházati szponzora. A futam elsőszámú innovációs laboratóriumként is funkcionál a Helly Hansen tervező csapata számára, amely a versenyzőkkel közvetlenül együtt dolgozik a ruházatok jellegzetességeinek kidolgozásán és felépítésén, annak érdekében, hogy minden apró részlet megfelelő és időtálló legyen a verseny teljes ideje alatt. A MAPFRE csapat a Helly Hansen prémium minőségű ÆGIR felsőruházatát fogja viselni, amelyet profi vitorlások fejlesztettek, teszteltek, és viseltek miközben többszörös rekordokat döntöttek meg. Legutóbb a MAPFRE megnyerte a Leg Zero versenyt, és egy újabb Monohull rekordot állított fel a Wight-sziget körül augusztusban – ezek alapján, kijelenthetjük, hogy a csapat készen áll a rajtra.

„Örülünk, hogy egy ekkora presztízzsel és 140 éves történettel rendelkező, a technikai vitorlás öltözetekben globálisan piacvezető márka, mint a Helly Hansen, támogat bennünket abban a törekvésünkben, hogy megnyerjük a Volvo Ocean Race-t” – mondja Pedro Campos, a csapat vezetője. „A világversenyen a csapatok olyan extrém időjárási körülményekkel néznek szembe, mint a viharok, a hatalmas hullámok vagy a trópusi 40 foknál is magasabb hőmérséklet. Tehát egy olyan felszerelés, amely véd és szabályozza a testhőmérsékletet, alapvető fontossággal bír. Biztos vagyok abban, hogy a Helly Hansen öltözetekben lévő technológiák lehetővé teszik számunkra, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból, bármilyen körülmények között.”

A MAPFRE számára gyártott felszerelés egyfajta prototípusai a közelgő vitorlás kollekciónak, amelyek világszerte elérhetőek lesznek a fogyasztók számára. További információk a Helly Hansen vitorlás kollekciójáról és a legutóbbi Volvo Ocean Race részvételről ezen a linken elérhetőek: https://www.hellyhansen.com/news/research-and-development-on-open-waters-the-volvo-ocean-race/

A csapatról bővebb információ ezen a linken található: http://desafiomapfre.com/en/2017-sailing-crew/

A Helly Hansenről

A Helly Hansen márkát 1877-ben, a norvégiai Moss-ban alapították, és azóta segíti azokat, akiknek munkájuk vagy kalandjaik során az elemekkel kell megküzdeniük. A ruházatokat a skandináv dizájnnak és a legszélsőségesebb időjárási viszontagságoknak megfelelően tervezték, hogy magabiztosságot nyújtsanak a profiknak, amikor munkájuk során szembeszállnak a természet erejével.

A vállalat készítette el az első vízhatlan anyagot a világon, 140 évvel ezelőtt, majd az 1960-as években bemutatta az első Propile™ fleece középső réteget.  Az 1970-es években bemutatta az első LIFA® Stay Dry technológiával készült technikai aláöltözetet, napjainkban pedig a díjnyertes H2Flow hőmérséklet-szabályozó technológiával rukkolt elő.

A Helly Hansen vezető a technikai vitorlásruhák forgalmazásában. Emellett a márka öltözeteit a világ száznál is több síterepén dolgozó több mint 55 000 hivatásos szakember viseli, illetve hegymászók, válogatott versenyzők, olimpikonok és a kifinomult ízlésű kirándulók kedvelt viselete is. A Helly Hansen felsőruházatai, aláöltözetei, sportruházati termékei és cipői jelenleg a világ több mint 40 országában kaphatók.

Ha többet szeretne megtudni a Helly Hansen legújabb kollekcióiról, látogasson el a www.hellyhansen.com oldalra.

A Volvo Ocean Race-ről

Eredetileg Whitbread Round the World Race volt a futam neve, a Volvo Ocean Race egy megállás nélküli világ körüli verseny. A világ legelitebb óceán versenyzői több mint 40,000 hajózási mérföldön, négy óceánon keresztül fognak vitorlázni, hat kontinenst érintve, és 12 fogadó várost látogatnak meg, ez az emberi teljesítmény maratonja. A Volvo Ocean Race-t sokszor a leghosszabb és legkeményebb profi sport világeseményeként emlegetik.

Már augusztus végéig egymillió utas vette igénybe idén a balatoni kompokat! Előző

Már augusztus végéig egymillió utas vette igénybe idén a balatoni kompokat!

Tihanynál hosszabb ideje vízben levő holttestet találtak szerdán Következő

Tihanynál hosszabb ideje vízben levő holttestet találtak szerdán