• Kövess minket!

Nemzetközi

Magyar sikerek Marseille-ben

Magyar sikerek Marseille-ben

Jól haladnak a magyar vitorlázók a tokiói olimpia felé vezető úton

Remek eredményeket értek el a magyar vitorlázók a Marseille-ben rendezett Világkupa döntőjében. Érdi Mári a vasárnapi éremfutamon elért második helyével és két futamgyőzelmet begyűjtve végül összetettben is a második végzett. A Gyapjas Zsombor és Gyapjas Balázs alkotta páros is szép eredményt ért el, futamgyőzelmet is aratva a 12. helyen zártak. A magyar sportolók idei legfontosabb célja, hogy kiharcolják a tokiói olimpián való indulás jogát az augusztusban kezdődő dániai világbajnokságon, amelynek fontos állomása volt a francia világkupa döntő. 
 
Mind a két induló magyar egység jól szerepelt az olimpiai hajóosztályok Marseille-ben rendezett, és vasárnap zárult Világkupa döntőjében. A legjobb eredményt a Laser Radial osztályban induló Érdi Mári érte el. Összetettben a második helyen végzett úgy, hogy a vasárnapi éremfutamon a világ legjobbjait is megelőzve szintén a második helyen futott be.
 
A 470-esben induló magyar páros - Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor – ugyancsak  figyelemre méltó eredményt ért el: 12. helyen zárták életük első világkupa döntőjét úgy, hogy a második versenynapon rövid időre még a vezetést is átvették a rendkívül erős mezőnyben. Gyapjasék végül 78 ponttal zárták a versenyt, és minimális hátránnyal, alig két ponttal maradtak le a vasárnapi döntőről.

 Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) főtitkára gratulált a magyar versenyzőknek a Marseille-ben elért eredményeikhez.  „A mostani verseny alapján joggal reménykedhetünk abban, hogy a magyar versenyzők elérik a céljukat és megszerzik az olimpiai induláshoz szükséges kvótát. Erre a dániai Aarhusban sorra kerülő világbajnokságon lesz először lehetőség, amit július 30. és augusztus 12. között rendeznek majd” - fogalmazott a főtitkár.
 
Hozzátette, hogy bár Marseille-ben ugyan nem szerepelt, az eddigi Világkupa fordulókon elért eredményeik alapján Vadnai Benjamin és Jonatán is indulhatott volna, ők lemondták a részvételt, mert nem illett az augusztusi kvalifikációs világbajnokságra való felkészülésükbe. Szintén nem állt rajthoz a finnes Berecz Zsombor, aki már felépült kéztöréséből és Splitben készül a világbajnokságra.

 

Eredmények:

https://www.manage2sail.com/en-US/event/6710686e-9418-4cbd-b92d-92e46a2d006a#!/results?classId=45214564-73a2-42b9-a67a-34ac1dae627f