Siófok  13.9  •  7.1 kn       

Keszthely  12.9  •  10 kn       

Balatonfüred  13.5  •  7.8 kn       

Balatonboglár  13.5  •  5.6 kn       

Orfű  14  •  4 kn       

Velencei-tó  15.3  •  8 kn       

Tiszafüred  13.9  •  6.8 kn       

Mályi-tó  18.4  •  3.9 kn       

2024. május 03., péntek

Flottabajnokságra készül a Dragon osztály

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Szokásos évzáró megmérettetésén, a Dragon flottabajnokságon áll pénteken rajthoz a magyar Dragon osztály.

Flottabajnokságra készül a Dragon osztály

A verseny győztese a norvég hajótervező Johan Ankerről elnevezett vándordíjat őrizheti egy évig. A hét futamra tervezett regatta támogatója az osztály főszponzora, az Erste Private Banking.

A versenyt a Magyar Dragon Szövetség és a Kereked Vitorlás Klub közösen rendezi Csopakon. Külön érdekesség, hogy a júniusi országos bajnokság után most áll először rajthoz a Balatonon a weymouth-i világbajnokság negyedik helyezettje, a Kis-Szölgyémi Ferenc vezette Hanni.

A verseny legnagyobb esélyese természetesen a vébén futamot is nyerő egység, amely az olimpiai és világbajnokokkal teletűzdelt nemzetközi mezőnyben, az olimpia helyszínén  is kiváló eredményt tudott felmutatni. Persze a Balaton sokszor megtréfálja a versenyzőket, így könnyen lehet, hogy a Hannit megszorongatja vagy le is győzi az idei magyar bajnok Gömbös Lóránd Jampec nevű hajója vagy a Tenke Péter vezette Febrill.

„A Johan Anker Kupa a balatoni Dragon szezon második legfontosabb versenye, amelyen a legtöbb versenyhajó rajthoz áll. Külön köszönjük az Erste Private Banking évek óta tartó támogatását, amely lehetővé teszi, hogy ebben a rendkívüli tudást igénylő és elegáns, klasszikus hajóosztályban évek óta magas színvonalú versenyeket tudunk rendezni” – mondta Náray Vilmos a Magyar Dragon Szövetség elnöke.

A verseny szeptember 20-án pénteken 13.00 órakor kezdődik. A hét pályafutam mellett szombaton egy rövidebb VIP-futamra is sor kerül, amelyen az Erste privátbanki ügyfelei versenykörülmények között kipróbálhatják a magyar Dragonokat.

Szüreti hangulat az ősz egyik legnagyobb versenyén Előző

Szüreti hangulat az ősz egyik legnagyobb versenyén

Szoros küzdelmek az élmezőnyben Következő

Szoros küzdelmek az élmezőnyben