Siófok  12.7  •  9.2 kn       

Keszthely  12.9  •  9 kn       

Balatonfüred  12.4  •  14.8 kn       

Balatonboglár  12.4  •  8.3 kn       

Orfű  12  •  2 kn       

Velencei-tó  13.5  •  15.1 kn       

Tiszafüred  12.8  •  5.1 kn       

Mályi-tó  12.7  •  5.9 kn       

2024. május 04., szombat

Négy futam után fölényesen vezet Vadnai Jonatán a Byte világbajnokságon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Nagyszerűen kezdett Newportban a Byte C II. világbajnokságon Vadnai Jonatán, és az előversenyen produkált eredményei révén egy első hellyel nyitja világbajnoki szereplését.

Négy futam után fölényesen vezet Vadnai Jonatán a Byte világbajnokságon

A Byte osztályban szokatlan, ám ötletes módon a verseny előtti napon nem próbafutamot rendeznek. Azon a versenyzők közül sokan nem vennének részt, vagy kiállnának a futamról. Ezért Byte-ban egy háromfutamos előversenyt futnak. a három futamból egynek az eredmáénye ejthető, majd ezeknek az előfutamoknak a végső sorrendje adja a világbajnokság első futamának eredményét.

A Laser 4.7 hajóosztályban a Balatonon alig egy hónapja U16-os világ- és Európa-bajnoki címet szerző BYC versenyző Vadnai Jonatán az Ifjúsági Olimpia válogatójának is számító világbajnokság első napjának végén az előverseny megnyerésével egy első helyet kasszírozott. 

22 nemzet 38 versenyzője állt rajthoz, és Joni 2., 1., 1., futameredményeivel magabiztosan győzött. 

Kitűnően vitorlázott Érdi Mária is. 7., 11., 13. helyezései révén a 9. helyet szerezte meg, ami a második legjobb a lányok között. Így ő ezzel a 9. hellyel kezdi a világbajnokságot, amelyen még 12 futamot bonyolítanak majd le. 

VB előverseny eredménye (pdf) 

Frissítve:
Négy futam után fölényesen vezet Vadnai Jonatán a Byte világbajnokságon

Idézet a newporti Byte Világbajnokság honlapjáról, az első napi futamokról szóló cikkből:

"A szél lassan támadt fel, de aztán 15 csomóval fújva tökéletes versenyfeltételeket nyújtott a versenyzőknek. Három futamot teljesítettek, és a nap végére nyilvánvalóvá vált, hogy Vadnai Jonatán az a versenyző, akit le kell győznie annak, aki meg akarja nyernii ezt a bajnokságot. Kétszer végzett az első helyen, és akkor lett egyszer második, amikor a 42-es szabály megsértése miatt sárga zászlót kapott és Henry Marshall (US) ekkor megelőzte..."

Joni így három első és egy második hellyel négy futam után 12 ponttal vezet a 13 futamos világbajnokságon 22 nemzet 38 versenyzője között. Ez a verseny egyben az Ifjúsági Olimpia kvalifikációja is.

Érdi Mária is jól vitorlázik, csak éppen az egyik futamban korai rajtos lett, így jelenleg 13. Helyezései: 9., 3., DSQ, 9.  

Ha így folytatja, elegendő futam és kieső számítása esetén az élmezőnyben lesz.

Eredmények 4 futam után (pdf)

Remek idő, élvezetes versenyek Előző

Remek idő, élvezetes versenyek

Második a Peecasso az Olasz Bajnokságon Következő

Második a Peecasso az Olasz Bajnokságon