Siófok  17.2  •  3.1 kn       

Keszthely  14.9  •  0 kn       

Balatonfüred  16.9  •  9.6 kn       

Balatonboglár  17.2  •  1.9 kn       

Orfű  15  •  3 kn       

Velencei-tó  16.2  •  4.8 kn       

Tiszafüred  12.3  •  5.3 kn       

Mályi-tó  11.6  •  3.5 kn       

2024. május 19., vasárnap

Remek idő, élvezetes versenyek

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Vasárnap délelőtt igencsak benépesült a Mályi tó és környéke, ugyanis a Justitia Vitorlás Sportegyesület, karöltve a megyei szövetséggel, itt rendezte meg a 2013. évi Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vitorlás bajnokság küzdelmeit.

A szervezők azzal a céllal írták ki a küzdelmeket, hogy eldőljenek a megyei bajnoki címek. Ugyanakkor az sem elhanyagolható tényező, hogy a vetélkedéssel lehetőséget teremtettek a minősítő pontok megszerzésére. A szervezők öt hajóosztályban hirdették meg a vetélkedést: kalóz, sikló, laser 4,7,  finn, optimist kategória.

–Aki számít a megyében, az eljött a versenyre – kommentálta a történéseket Papp Tibor, a Justitia VSE elnöke. – Számunkra is örömteli volt, hogy minden hajóosztályban meg tudtuk rendezni a vetélkedést.

A szervezőket mindössze az keserítette el egy kicsit, hogy a tervezett öt futam közül csak hármat tudtak megrendezni. A szélviszonyok ugyanis csak a közepes szintet érték el, márpedig ebben a sportágban a szél alapvető fontosságú kellék!

Érdekesség, hogy a nagy nevek közül összesen négyen maradtak távol. Ők viszont mindezt igazoltan tették, ugyanis Csehországban, a kalóz Európa-bajnokságon vitézkedtek! Bödör Gergely és Koleszár Péter, valamint Nyeste Gábor és Berki Győző nem okozott csalódást, ugyanis hetedik helyezéssel a tarsolyukban utazhattak haza! Ez a sportág hetvenöt éves Európa-bajnoki története során mindössze a harmadik alkalom, hogy magyarok beverekedték magukat az első tíz közé! Ráadásul információink szerint egyetlen pont hiányzott ahhoz, hogy pontszerző, hatodik helyezést érjenek el!

Eredmények:

Kalóz:
1. Demjén Sándor, Bogdány Ottilia (Justitia VSE),
2. Mecser József, Daragó Levente (Justitia VSE),
3. Papp Tibor, Górász András (Justitia VSE).

Finn:
1. Boros Ferenc (MMVSC),
2. Juhász László (MMVSC),
3. dr. Szinai Attila (MMVSC).

Sikló 4.7:
1. Földi Zsófia (MMVSC),
2. Balázs Fédra (MMVSC),
3. Földi Szonja (MMVSC).

Sikló:
1. Berki Bence (Justitia VSE),
2. Csorba Dávid (MMVSC),
3. Lövei Tamás (MMVSC).

Optimist:
1. Szinai Csaba (Justitia VSE).

(Forrás: minap.hu)

Több mint 800 fotó a 8mOD és Elliott770 Országos Bajnokságról! Előző

Több mint 800 fotó a 8mOD és Elliott770 Országos Bajnokságról!

Négy futam után fölényesen vezet Vadnai Jonatán a Byte világbajnokságon Következő

Négy futam után fölényesen vezet Vadnai Jonatán a Byte világbajnokságon