• Kövess minket!

Nemzetközi

Volvo Ocean Race – a nyolcadik szakasz előtt

Volvo Ocean Race – a nyolcadik szakasz előtt

Volvo Ocean Race – a nyolcadik szakasz előtt

A Volvo Ocean Race nyolcadik szakasza április 22 – én rajtol, de jelenleg még csak öt hajó van Itajaí – ban, mert az árbócát vesztett Vestas 11th és a Sun Hung Kai Scallywag még úton vannak a Brazil város felé. A két hajó visszalépett a hetedik szakasztól, ami azt jelenti, hogy a Mapfre befutásával befejeződött a ez a szakasz. A hivatalos közlemények szerint a nyolcadik szakaszon ismét  szeretne részt venni a két még vízen lévő hajó.

A Vestas 11th Hour Racing már csak 1000 tengeri mérföldre van a Brazil várostól, ahova motorral és egy a Falkland szigetek – en összerakott ideiglenes árbóccal és vitorlázattal igyekeznek, ahol új árbócot kapnak és így már tudnak indulni a következő szakaszon. A hajó március 30. – án vezstette el árbócát és április 7. – én indult el a Falkland szigetek – ről. Ha minden jól megy akkor 16 – 17. – e környékén meg is érkezhetnek Itajaí – ba, így még három napuk lesz a kikötői futamig és öt a nyolcadik szaksz rajtjái.

A Scallywag John Fisher tragikus elvesztése után Chile – ben Puerto Montt – ban kötött ki, ahonnan egy másik csapat viszi el a hajót Itajaí – ig. Ők még 1500 tengeri mérföldre vannak és nem a Horn - Fok megkerülésével, hanem a Magellán - szoroson keresztül érkeznek majd Braziliába.

 

A verseny honlapja:

www.volvooceanrace.com

Eredmények:

https://www.volvooceanrace.com/en/scoreboard.html