• Kövess minket!

Nemzetközi

Rió nyolcadik versenynap

Rió nyolcadik versenynap

Elmaradtak ma a Laser éremfutamok Rióban

Mára két éremfutam maradt a Laser és Laser Radiál osztályokban. Emellett a 49er és 49er FX, valamint a 470 – es férfi és női osztályokban terveztek futamokat. A 49er osztályoknál sikerült is a tervezett 3 – 3 futamot lebonyolítani, de a Laser Medal Race –eket napolták, és a 470 – eseknek sem rendeztek ma futamokat.

49er:

A 49er – ek hasonlóan hat futamnál tartottak a mai napig. Az élen az abszolút esélyes új – zélandi Peter Burling – Blair Tuke páros, akik két gyors futamgyőzelem után eddig nem mentek rosszabbat hetedik helynél. hat futam után második volt a német Heil – Ploessel kettős őket követte a lengyel Przybytek – Kolodzinski kettős. London olimpiai bajnoka az ausztrál Nathan Outteridge – Iain Jensen kettős még dobogó közelben sem volt. A hetedik futamot a francia Ortoli – Delpech páros nyerte, második az új-zélandi Burling – Tuke kettős, harmadik helyre bejött az osztrák Nico – Nicolaus kettős. A nyolcadik futamot ismét a francia páros nyerte. Másodiknak jöttek be az argentin Lange fivérek, talán itt is érdemes megemlíteni a szülőket, hiszen a nagypapa már részt vett az 1952 es olimpiai játékokon, édesapjuknak Santiago Lange - nek pedig Rió az ötödik olimpia, amin részt vesz és jelenleg a Medal Race előtt öt ponttal vezeti a Nacra 17 –es osztályt. Harmadik lett az új-zélandi Burling – Tuke páros. A kilencedik futamot a kiwik nyerték, másodiknak a Lange testvérek érkeztek, harmadik helyen pedig a francia Ortoli – Delpech egység futott be. Összetettben a kiwik már 18 ponttal vezetnek a második német egység előtt. A nap végére a címvédő Nathan Outteridge feljött a harmadik helyre.    

 

49er FX:

A 49er FX osztálynak ma három futamot rendeztek. Már túl vannak hat futamon, és ezek alapján a dán Hansen – Salskov-Iversen páros vezetett, akik az első futambeli korai rajtjuk mellé négy második és egy negyedik helyet gyűjtöttek. Második a hazai pályán versenyző Grael – Kunze kettős, akik eddig 9,1,1,10,2,6 helyezésekkel csak egy ponttal vannak lemaradva. Talán a Grael név mellett érdemes egy kicsit elidőzni, mert az apa Torben Grael aki eddig öt olimpiai érme mellett Volvo Ocean Race – t is nyert már. Hat futam után az új – zélandi Maloney – Meech kettős állt a harmadik helyen. A hetedik futamot a francia Steyaert – Compan kettős nyerte, második lett a brit Dobson – Ainsworth kettős, harmadik a brazil egység. A nyolcadik futamot a spanyol Echegoyen – Betanzos kettős nyerte, második a svéd Ericson – Klinga kettős, harmadik a brazil Grael – Kunze. A kilencedik futamot ismét a spanyol egység nyerte, második a dán Hansen – Salskov-Iversen, páros, harmadik az új-zélandi Maloney – Meech kettős. Kilenc futam után átvette a vezetést a spanyol Echegoyen – Betanzos kettős, második az új-zélandi Maloney – Meech páros, és harmadik jelenleg a brazil Grael – Kunze egység. Holnapra még három futamot tervez a rendezőség és csütörtökön lesz éremfutam ebben az osztályban is.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eredmények:

http://www.sailing.org/olympics/rio2016/results_centre.php