• Kövess minket!

Nemzetközi

Monacoi – i győzelem az RC44 Marstrand Cup - on

Monacoi – i győzelem az RC44 Marstrand Cup - on

Monacoi – i győzelem az RC44 Marstrand Cup - on

Az RC44 – es osztály idei sorozatának harmadik állomása volt a Marstrandban rendezett verseny a hétvégén, ami a Portugáliai Világbajnokság előtt még tökéletes alkalom volt arra, hogy a csapatok megfelelően felkészülhessenek.

A versenyre hat nemzetből összesen kilenc csapat nevezett. Volt egy újonc is méghozzá az orosz Tavatuy Sailing Team a mezőnyben akinek nem csak az első szezonja de az első versenye is volt ebben az osztályban.

Az RC44 osztályban megszokott menetrend szerint az első napon három futamot rendeztek. A legjobbnak a Team Ceeref bizonyúlt, mert az első futamot egyből megnyerte, majd egy negyedik és egy harmadik helyet vitorlázott, amivel csekély egy pont előnnyel, de vezetett nap végén a Peninsula Petroleum – hoz képest, aki futamgyőzelme és második helye mellett egy hatodik helyet is begyűjtött. Npa végén harmadik volt a  Bronenosec két ponttal lemaradva John Bassadone – éktől.

Pénteken szintén három futamot rendeztek, de itt még izgalmasabbra sikerült a nap. Az első helyen maradt a Ceeref, bár nem vitorlázott jól 8,5,3 helyeket ment, de egy pont előnye még mindig maradt. A második és a harmadik helyen pontazonosság volt, az Artemis és a Bronenosec között, de mivel az Artemis nyert egy futamot ezen a napon, így ő volt a második helyen. Ezen a napon az Aqua és a Charisma is tudott futamot nyerni, de ez nem volt elég, hogy dobogó közelébe tudjanak kerülni.

A harmadik nap változást hozott az élen a svédországi fordulón. Az eddig vezető Ceeref egy nyolcadik hellyel indított, majd a második futamot nem fejezte be, a harmadikat pedig megnyerte, aminek az lett az eredménye, hogy az első helyről visszaesett az ötödikre. Az Artemis nem ment kiemelkedőt, de egyenletesen vitorlázott (3,2,5) amivel át tudta venni a vezetést összetettben két ponttal a Charisma előtt. A monacói csapat az első futamot megnyerte, majd egy ötödik és egy második helyet vitorlázott és ezzel tudtak feljönni a második helyre. Nap végén harmadik volt a Bronenosec 2,8,4 helyekkel szintén két pontra lemaradva a Charisma – tól.

A zárónapra is három futam maradt és ismét volt változás az élen. A vasárnapi első futamot a hazai csapat az Artemis nyerte, de utána egy hetedik és egy ötödik helyet mentek amivel összesen 48 pontot gyűjtöttek csakúgy mint a Charisma, de mivel a Monaco – iak három futamgyőzelmet gyűjtöttek összesen, így ők nyerték a svédországi fordulót. A dobógó alsó fokára végül a Team Nika ért fel az utolsó napon vitorlázott 7,2,1 helyeivel.

A sorozatban az idei évben a Charisma már másodjára nyert és mellette egy hatodik helyet ment Portoroz - ban. Ezzel egy pont előnnyel, ugyan de vezet a Ceeref előtt, harmadik helyen pedig az Artemis áll összetettben. A következő versenye az osztálynak a Világbajnoikság lesz majd Cascais – ban.  

A verseny honlapja:

www.rc44.com