• Kövess minket!

Nemzetközi

Maxi Yacht Rolex Cup és Maxi 72 Világbajnokság

Maxi Yacht Rolex Cup és Maxi 72 Világbajnokság

Maxi Yacht Rolex Cup és Maxi 72 Világbajnokság

Maxi Yacht Rolex Cup. Idén szeptember 3 és kilenc között rendezték meg idén huszadik alkalommal a Maxi Yacht Rolex Cup - ot

A helyszín:

Az olasz Porto Cervo Szardinia szigetén. A Club a Yacht Club Costa Smeralda a világ tíz legpatinánsabb klubjának egyike. 1967 – ben alapították idén ünnepli ötvenedik születésnapját. Az első klubház a mesés Porto Cervo kikőtőjében épült Szardinia észak – nyugati részén. 2012- ben a Club kicsit nyitott a világ felé és megalapította második bázisát is a Brit Virgin szigeteken.

A Club már rengeteg nagy vitorlásversenynek volt és lesz is még helyszíne. Elég hosszú a lista de csak néhányat említve rendezett már a YCCS Farr 40, Melges 24, Melges 32 Villágbajnokságot vagy épp holnap kezdődik a J – 70 VB szintén ezen a helyszínen. A TP52 – es és RC44 sorozatok is rendszeresen versenyeznek ezen a helyszínen, illetve húsz éve rendezi már a club a Maxi Yacht Rolex Cup – ot.

A Maxi Yacht Rolex Cup – ra nyolc osztályban összesen ötvenhárom hajó nevezett. A legnépesebb a Wally Yachtok mezőnye volt 13 nevezett egységgel. A Maxi 72 és a Wally osztály hét a többi osztály pedig csak négy futamot vitorlázott.

A Supermaxi osztályt a Winwin nyerte, második lett a Velsheda harmadik az Inoui. A Supermaxi - k között vitorlázott még egy J – Class méghozzá a világbajnok Lionheart, ők most csak a hatodik helyen végeztek.

Maxi R osztályban pároversenyt vívott a Leopard és a Rambler végül a Leopard nyert. A Maxi RC – k között az olasz My Song, a Mini Maxi R osztályban az Atalanta a Mini Maxi RC – k között a pedig a Wallyno tudott nyerni.

A 72 – es Maxiknak a verseny egyben a világbajnokságuk is volt. Hét futamból háramat a Bella Mente tudott megnyerni és ezzel a Világbajnokságot is sikerült megnyernie. Második lett a Proteus, harmadik a Momo.

 

Eredmények:

http://www.yccsfiles.com/results/myrc16/myrc16.htm