• Kövess minket!

Nemzetközi

Már csak 20 nap és rajtol a 74. Rolex Sydney – Hobart

Már csak 20 nap és rajtol a 74. Rolex Sydney – Hobart

Már csak 20 nap és rajtol a 74. Rolex Sydney – Hobart

Az elmúlt 73 évben a Rolex Sydney Hobart Ausztália egyik legnagyobb és legnézettebb sporteseményévé vált hasonlóan mondjuk az Australian Openhez. A verseny nem csak a déli félteke vitorlázói számára rangos trófea hanem a világ legjobb vitorlázóinak is érdekes verseny.

A Cruising Yacht Club of Australia által jegyzett versenyre idén is erős flotta érkezik a Sydney – i kikötőbe. A 91 hajós mezőny elég szines, ahol a nevezetttek között megtalálhatók kínai, hong – kongi, francia, német, lengyel orosz, angol és Magyar hajó is. A Magyar csapat egy TP52 – essel indul, amit Ormándlaki Áron szervezett. A csapat összeállítása még nem végleges de Király Zsolt és Mónus Gyula már biztos ott lesznek a hajón. A tervek szerint a 14 főből kilenc Magyar és öt ausztrál vitorlázó lessz majd a hajón.

A táv 628 tengeri mérföld. A résztvevők között 5 Supermaxi, 10 TP52 – es és jópár 60 és 70 láb közötti hajó is indul majd. A tavalyi győztes Comanche biztos ott lessz a versenyen ahol nagy valószínűség szerint megint Jimmy Spithill segédkezik majd. A 2017 – ben elsőnek befutott de időbüntetést kapott Wild Oats XI. is elmaradhatatlan hajója a versenynek, és valószínű idén is győzelmi reményekkel állnak rajthoz. A maradék három maxi a Black Jack a Scallywag és az Info Track lessz.

 

A verseny honlapja:

http://www.rolexsydneyhobart.com